Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του χιονιά

Περιφέρεια Αττικής: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του χιονιά
Ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής για τις κινήσεις αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του χιονιά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αρμόδιες για τον αποχιονισμό υπηρεσίες στην Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες ήδη επιχειρούν από χθες στα ορεινά και ημιορεινά του Νομού, όπου συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνολικά 10 αποχιονιστικά μηχανήματα και 1 μηχάνημα έργου τύπου JCB στις περιοχές της Πάρνηθας, της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου, καθώς και στην ορεινή περιοχή των Βιλίων-Κάζας, στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Στην περιοχή της Πάρνηθας, οι προσπάθειες για να παραμείνει ανοικτό και προσβάσιμο το οδικό δίκτυο ξεκίνησαν από χθες το πρωί και στην Κάζα από χθες βράδυ.

Όπως ενημέρωσε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννα Τσούπρα, όλες οι δυνάμεις που επιχειρούν «βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν κατά λεπτό την επιδείνωση του καιρού, επεμβαίνοντας άμεσα ώστε να μην κλείσει κανένας δρόμος, καθώς τότε μεγεθύνεται κατά πολύ ο βαθμός δυσκολίας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου».

Πρόσθεσε ότι «ανάλογα με την ένταση της χιονόπτωσης, αυξάνεται και ο αριθμός των μηχανημάτων που επιχειρούν στις διάφορες περιοχές. Υπενθύμισε ότι 50 εξ αυτών παραμένουν στην Μάνδρα για την αποκομιδή και απομάκρυνση των φερτών από τις συσσωρεύσεις και τα ρέματα όπου είχαν εναποτεθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments