Ελλάδα

Καιρός: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών-Λαμίας (pics & vids)

Καιρός: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών-Λαμίας (pics & vids)
Ο καιρός αγρίεψε και δυσκολεύει τις μετακινήσεις. Τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στις εθνικές οδούς, λόγω της χιονόπτωσης. Απαιτείται μεγάλη προσοχή, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη λόγω της εξόδου των εκδρομέων των Χριστουγέννων. Διακόπηκε η κυκλοφορία και στην Πεντέλη.

Ο καιρός δείχνει το άγριο πρόσωπό του με την κακοκαιρία να σαρώνει τη χώρα. Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ιδίως στο ύψος της Τανάγρας στις στροφές της Μαλεσίνας και του Θεολόγου, από την περιοχή του Μαρτίνου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους οδηγούς στα αυτοκίνητά τους καθώς και ότι έχουν διπλώσει νταλίκες λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από τη χιονόπτωση. 

Πολύ σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ιδίως στο ύψος της Τανάγρας στις στροφές της Μαλεσίνας και του Θεολόγου, από την περιοχή του Μαρτίνου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους οδηγούς στα αυτοκίνητά τους καθώς και ότι έχουν διπλώσει νταλίκες λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από τη χιονόπτωση. 

Η διέλευση από τα διόδια στην Τανάγρα και στη Θήβα θα είναι ελεύθερη και οι οδηγοί δεν θα έχουν υποχρέωση να πληρώνουν αντίτιμο μέχρι να ανοίξει ο δρόμος.

Η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς, εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινηθούν στην εθνική οδό, αλλιώς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η ΕΛΑΣ επίσης ενημέρωσε λίγο μετά τις 18:00, ότι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το 120ο χλμ έως το 135ο χλμ και στα δύο ρεύματα, διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην ΠεντέληΣτην Αττική, επίσης λόγω χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθος, μέχρι πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων δειξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κλειστή στα Βίλλια η Αθηνών-Θηβών

Παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθήνας-Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.

Υπήρχαν ακινητοποιημένα οχήματα και στα Καλάβρυτα

Στην περιοχή της Πούντας των Καλαβρύτων, η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, καθώς «δίπλωσε» μια νταλίκα. Στο σημείο βρισκόντουσαν ακινητοποιημένα ένα λεωφορείο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά, οι οδηγοί και οι επιβάτες των οποίων περίμεναν να απομακρυνθεί η νταλίκα, ώστε να δοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, το λεωφορείο, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή της Πούντας στα Καλάβρυτα, όπως είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης.

Παράλληλα, ο Νίκος Γυφτάκης ανέφερε, ότι λόγω της χιονόπτωσης στο δρόμο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, μέσω του Μεγάλου Σπηλαίου, ακινητοποιούνται για λίγη ώρα αυτοκίνητα, μέχρι να φθάσει το εκχιονιστικό μηχάνημα, να καθαρίσει το οδόστρωμα και να το ακολουθήσουν με ασφάλεια μέχρι τον προορισμό τους.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ο Νίκος Γυφτάκης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι επικρατεί πυκνή χιονόπτωση και τα μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι από Πούντα προς Καλάβρυτα και από Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα.

Επίσης ανέφερε, ότι «όλο το προσωπικό είναι επί ποδός, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, πέρα από την όποια, ενδεχομένως, καθυστέρηση που σημειώνεται και η οποία είναι δικαιολογημένη».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, απαγορεύθηκε μέχρι τις 10:00 αύριο το πρωί, η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και στις δύο κατευθύνσεις της επαρχιακής οδού Διακοπτού-Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ η κίνηση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Όσον αφορά στην κίνηση στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων που συνδέουν τα Καλάβρυτα με την Πάτρα και το Αίγιο, όπως και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων και της ορεινής Αιγιάλειας. Μάλιστα, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο Μέγα Σπήλαιο και στο Μάνεσι, επειδή οι οδηγοί δεν ήσαν εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, υπάρχουν περιπτώσεις που ακινητοποιούνται οχήματα επειδή δεν διαθέτουν αλυσίδες, αλλά περνούν συνέχεια εκχιονιστικά μηχανήματα και ανοίγουν αμέσως τους δρόμους. Ο μόνος δρόμος που είναι κλειστός, είναι η δημοτική οδός που συνδέει την κοινότητα Περιστέρα με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Μερικός αποκλεισμός της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στον Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο υπάρχει μερικός αποκλεισμός της κίνησης στην γέφυρα του Ρίου -Αντιρρίου. Συγκεκριμένα απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας η διέλευση των δικύκλων και των φορτηγών που δεν μεταφέρουν φορτία.

Η κακοκαιρία σαρώνει και την ορεινή Ναυπακτία

Επίσης, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και την ορεινή Ναυπακτία. Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το Χάνι Λιόλιου έως τον Ψηλό Σταυρό, καθώς και προς Περδικόβρυση, Κλεπά και Λιβαδάκι.

Ακόμη, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από Καταφύγιο προς Αναβρύτη, Κεντρική, Ασπριά και Άνω Χώρα, από Γραμμένη Οξυά προς Λεύκα και Μανδρινή, από Ανεμάκι, προς Ελευθεριανή και από Αμπελακιώτισσα προς Κρυονέρια Γρηγόρι και Ελατόβρυση.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Προυσσού, από το 11ο χιλιόμετρο έως τα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα Θ00 μέτρα). Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες.Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία το πρωί.Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, οπού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και πιθανόν κατά διαστήματα σε πιο πεδινές περιοχές της Ευρυτανίας.Άνεμοι: βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νοτιά 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες.Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε περιοχές της στέρεας (έκτος αττικής) και Ευβοίας με υψόμετρο 300-400 μέτρα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα).Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νοτιά 6 με 8 και στα Κύθηρα τοπικά 9, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 10 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία από τα δυτικά βόρειοι 7 με 8 και τη νύχτα 9 και πιθανόν στις Κυκλάδες 10 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νησιά του βορείου Αιγαίου ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το πρωί. Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά.Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Σφοδρή χιονοθύελλα στην Αχαΐα – Εγκλωβισμένοι επιβάτες λεωφορείου (pics)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments