Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Μαρία Σπυράκη: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το «ημίμετρο» για τις απεργίες
Μαρία Σπυράκη: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το «ημίμετρο» για τις απεργίες | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Ιανουαρίου 2018, 06:46 11 Ιανουαρίου 2018, 6:46

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει το «ημίμετρο» για τις απεργίες που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη.

«Επί της αρχής η ΝΔ έχει εξηγήσει ότι για να ληφθεί απόφαση για απεργία θα πρέπει να είναι υπέρ το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων και όχι το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών που προτείνει η κυβέρνηση» δήλωσε η κυρία Σπυράκη.

Εξήγησε δε, μιλώντας στο ραδιόφωνο στου Θέματος, ότι «η δημοκρατία λαμβάνει αποφάσεις στη βάση της πλειοψηφίας όσων έχουν λόγο για το θέμα». 

Όσον αφορά το υπόλοιπο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας το χαρακτήρισε «προβληματικό γιατί σε 1.400 σελίδες φορτώνει άχρηστα μέτρα τους Έλληνες» παρατηρώντας ότι «υπάρχουν και σημεία που δεν συμφωνούν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας, δε, όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό του 2018 ότι η γ΄ αξιολόγηση κλείνει χωρίς νέα μέτρα η κυρία Σπυράκη είπε ότι «αν δεν άκουσε κάτι για νέα μέτρα είναι γιατί "είναι αλλού"».

Μιλώντας, τέλος, για το Σκοπιανό υπογράμμισε ότι το θέμα «δεν έχει να κάνει μόνο με το όνομα αλλά έχει και δύο άλλες παραμέτρους: το εύρος της χρήσης, πώς, δηλαδή, χρησιμοποιείται στις διμερείς σχέσεις και τον αλυτρωτισμό» καλώντας την κυβέρνηση να δείξει υπεύθυνη στάση και να ενημερώσει τα κόμματα.

Ετικέτες: 


2018