Ελλάδα

Καιρός: Τεράστια προβλήματα λόγω των ανέμων – Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Τεράστια προβλήματα λόγω των ανέμων – Αναλυτική πρόγνωση
Αγριεμένος ο καιρός από χθες τα μεσάνυχτα, προκάλεσε πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα λόγω των ισχυρών ανέμων. ς5 κλήσεις στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο δέχτηκε η Πυροσβεστική.

Αγριεμένος ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Εκτός από το πλοίο που παρέσυρε από την Πειραιά και έπλεε για αρκετή ώρα ακυβέρνητο ανοιχτά του λιμανιού, μέχρι να το προσεγγίσουν ρυμουλκά και να ξεκινήσουν την προσπάθεια να το δέσουν, οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα και καταστροφές σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Η πυροσβεστική σε διάφορες περιοχές της χώρας έχει δεχθεί τηλεφωνήματα για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων. Συγκεκριμένα, δέχθηκε 45 κλήσεις στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο. 

Στο Ναύπλιο ξηλώθηκαν στην κυριολεξία ακόμα και οι πλάκες και τα μάρμαρα του μόλου, ενώ εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν σε καταστήματα καφέ και εστιατόρια που είδαν τις τέντες και τα τραπεζοκαθίσματα σήμερα το πρωί ένα κουβάρι.

Η πυροσβεστική από την άλλη δέχθηκε πολλές κλήσεις για κοπές δέντρων. Μάλιστα, κάποια από αυτά πλάκωσαν αυτοκίνητα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. 

Δέντρο έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια στη Λαμία 

Ανάλογη η εικόνα και στη Λαμία, όπου δέντρο έπεσε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια της γραμμής του ΟΣΕ λίγο μετά το Λιανοκλάδι, χθες βράδυ, προκαλώντας μικρής έκτασης πυρκαγιά, με αποτέλεσμα Σπερχειάδα και Μακρακώμη να βυθιστούν για αρκετή ώρα στο σκοτάδι. 

Αναλυτικά η πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις σε ορεινές και σε ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.Θερμοκρασία: Από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση από το μεσημέρι.Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πάρνηθας. Βελτίωση από το μεσημέρι.Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 τοπικά στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 τοπικά έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments