Κόσμος

Γαλλία: Σε απεργία οι δεσμοφύλακες κατά των μεταρρυθμίσεων Μακρόν

Γαλλία: Σε απεργία οι δεσμοφύλακες κατά των μεταρρυθμίσεων Μακρόν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι Γάλλοι δεσμοφύλακες ξεκίνησαν σήμερα απεργία σε όλη τη χώρα σε μια αναμέτρηση με την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις ελλείψεις προσωπικού και τη βία που, όπως υποστηρίζουν, γίνεται όλο και πιο ανεξέλεγκτη στις υπερπλήρεις φυλακές της χώρας.

Η απεργία στη Γαλλία, που ξεκίνησε με πικετοφορίες πριν από την αυγή, αποτελεί κλιμάκωση των διαμαρτυριών μετά την απόρριψη το Σαββατοκύριακο από τα συνδικάτα μιας κυβερνητικής πρότασης για την πρόσληψη άλλων 100 δεσμοφυλάκων φέτος και επιπλέον 1.000 μέχρι το τέλος της θητείας του Μακρόν το 2022.

Οι δεσμοφύλακες έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και ξύλινα καδρόνια έξω από τις πύλες πολλών φυλακών πριν από τις συνομιλίες που συγκάλεσε εσπευσμένα η υπουργός Δικαιοσύνης Νίκολ Μπελουμπέ.

«Δεν θα γίνουμε βορά κανονιών. Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε βήμα», είπε ο Γιοάν Καράρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του συνδικάτου Force Ouvriere (FO), στο CNews.

Το συνδικάτο του διεκδικεί υψηλότερους μισθούς και άμεση πρόσληψη 2.400 υπαλλήλων. Ο Μακρόν βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση να επιλύσει την αναταραχή μεταξύ του προσωπικού των φυλακών έπειτα από πολλές επιθέσεις κρατούμενων εναντίον δεσμοφυλάκων σε διάφορες φυλακές την περασμένη εβδομάδα.