Πολιτική

Σταύρος Κοντονής για Novartis: “Τεράστιο σκάνδαλο” – Την Τρίτη η δικογραφία στον πρόεδρο της Βουλής

Σταύρος Κοντονής για Novartis: “Τεράστιο σκάνδαλο” – Την Τρίτη η δικογραφία στον πρόεδρο της Βουλής
Για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ξεπερνάει κι αυτό της Siemens έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες, ζήτησε ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη η δικογραφία στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας αναφερόμενος στη Novartis τόνισε: «Πριν από ένα χρόνο είχαν αναφέρει ότι το σκάνδαλο αυτό, τόσο από οικονομικής, όσο και από ηθικής πλευράς, θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία. Είναι μεγαλύτερο και από τη Siemens. Θεωρώ ότι αυτή η πρώτη εκτίμηση επιβεβαιώνεται σήμερα».

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι με εντολή του πρωθυπουργού θα διαβιβαστεί το πολιτικό σκέλος της δικογραφίας στη Βουλή. Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες. Έτσι, αύριο (Τρίτη) η δικογραφία θα είναι στα χέρια του προέδρου της Βουλής και στη συνέχεια θα ενημερωθούν τα κόμματα. 

«Το σκάνδαλο με τα φάρμακα είναι τεράστιο διότι σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και ύφεσης που καθίσταται δύσκολο για τον φτωχό συμπολίτη να βρίσκει τα φάρμακά του, υπήρχαν εταιρείες οι οποίες λειτουργούσαν στη κατεύθυνση της υπερκοστολόγησης και μέσα από επίορκους λειτουργούς του συστήματος υγείας. Για αυτόν τον λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα». 

Όσο για το ενδεχόμενο παραγραφής, ο υπουργός υπενθύμισε με νόημα ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν και αδικήματα που δεν είχαν παραγραφεί και για τα οποία είχαν παραπεμφθεί πολιτικά πρόσωπα σε δίκη. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τη σειρά του δήλωσε ότι «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους» και προέτρεψε όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις να μην μιλούν γιατί εκτίθενται.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία – Φέρονται να εμπλέκονται 2 πρώην πρωθυπουργοί και 8 πρώην υπουργοί

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments