Πολιτισμός

Πέθανε ο Τζον Μαχόνεϊ, o αγαπημένος «πατέρας» του τηλεοπτικού «Frasier» (vid)

Πέθανε ο Τζον Μαχόνεϊ, o αγαπημένος «πατέρας» του τηλεοπτικού «Frasier» (vid)
Ο βετεράνος ηθοποιός Τζον Μαχόνεϊ, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην πετυχημένη sitcom των 90s «Frasier» έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 77 ετών.

Ο Τζον Μαχόνεϊ υποδυόταν τον «Μάρτιν Κρέιν» στο απολαυστικό sitcom Freiser από το 1993 μέχρι το 2004 ενώ η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 2014.

Ο μάνατζερ και στενός φίλος του ηθοποιού που ζωντάνεψε στην μικρή οθόνη τον ρόλο του στρυφνού «Μάρτιν Κρέιν», ανακοίνωσε τον θάνατο του Μαχόνεϊ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την αίτια.

O Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στο Frasier μαζί με τους τηλεοπτικούς του «γιους», «Φρέζιερ» (Κέλσι Γκράμερ) και «Νάιλς» (David Hyde Pierce) για 11 ολόκληρες σεζόν, από το 1993 μέχρι το 2004. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στην σειρά «Hot in Cleveland» πριν από τέσσερα χρόνια. 

«Δεν είχα γνωρίσει πιο ευγενικό και γλυκό άνθρωπο στη ζωή μου, ούτε καλύτερο ηθοποιό. Ήταν ευλογία για όλους μας να δουλέψουμε μαζί του για 11 υπέροχα χρόνια», έγραψε σε ανάρτησή του ο casting director της κωμικής σειράς, που αγαπήθηκε για το πρωτότυπο και έξυπνο χιούμορ της.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Μπλάκπουλ της Βρετανίας και μετακόμισε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 50. Ο ρόλος του στο Frasier του χάρισε ένα βραβείο Tony το 1986 και αρκετές υποψηφιότητες για Emmy.

Ο Μαχόνεϊ δεν παντρεύτηκε ποτέ, όμως είχε βαφτίσει το παιδί της συμπρωταγωνίστριάς του στη σειρά, Τζέιν Λιβς, που υποδυόταν την «Ντάφνι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments