Γεύση

Τσικνοπέμπτη: Το σουβλάκι…αλλιώς

Τσικνοπέμπτη: Το σουβλάκι…αλλιώς
Εάν είστε από εκείνους που δεν θα βγουν έξω απόψε να το τσικνίσουν, φέρτε την Τσικνοπέμπτη σπίτι σας με αλλιώτικα σουβλάκια.

Η Τσικνοπέμπτη επιβάλλει κρέας και για εσάς που δεν έχετε επιλέξει να γιορτάσετε σε κάποια ταβέρνα, ετοιμάστε μία διαφορετική βραδιά στο σπίτι με ένα αλλιώτικο σουβλάκι.

Πρόκειται από το πιο δημοφιλές street food της νότιας Αμερικής, ειδικά του Περού. Το πιο παραδοσιακό περουβιανό anticucho φτιάχνεται από μοσχαρίσια καρδιά όμως ιδιαίτερα δημοφιλή είναι το anticucho με μαριναρισμένο κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο φιλέτο. Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά1 κιλό και 200γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, σε μπουκιέςμερικά ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι

Για τη μαρινάδα12 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο1 κουτ. σούπας κύμινο¼ φλιτζανιού πάστα ήπια καυτερής πιπεριάς (aji panca, αν βρείτε)½ φλιτζάνι ξίδι2 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο1 κουτ. σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνετε το κρέας σε ένα μπολ. Ρίχνετε σε ένα άλλο μπολ το σκόρδο με λίγο νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. 

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Ρίχνετε σε ένα δοχείο τον πολτό του σκόρδου, το ξίδι, την πάστα της πιπεριάς, το κύμινο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. 

Ρίχνετε τη μαρινάδα στο μπολ με το κρέας και ανακατεύετε καλά. Καλύπτετε το δοχείο καλά και αφήνετε το κρέας στο ωψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 8 ώρες. Αν βιάζεστε, αφήνετε το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζετε το γκριλ. Βάζετε στα καλαμάκια το κρέας (περίπου 4 κομμάτια σε κάθε καλαμάκι ή 6 αν οι μπουκιές είναι μικρές)

Ψήνετε τα anticuchos για 5-7 λεπτά (κατά βούληση) αλείφοντας ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να παραμείνει το κρέας ζουμερό. Τα σερβίρετε ζεστά με ρύζι ή καλαμπόκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments