Αυτοκίνητο

Αυτονομία ηλεκτρικών: Ένα σκαλί πιο πάνω…

Αυτονομία ηλεκτρικών: Ένα σκαλί πιο πάνω…
Η αυτονομία είναι το ζητούμενο στα ηλεκτρικά μοντέλα. Πριν από λίγα χρόνια ήταν το αδύναμο τους σημείο. Σήμερα, τα ηλεκτρικά μοντέλα ανεβάζουν τα …βολτ, φουλάρουν με ρεύμα και πλέον υπόσχονται και ταξίδια.

Η αυτονομία δεν είναι ο κυριότερος εχθρός των ηλεκτρικών μοντέλων και είναι πλέον σαφές θα εξαλείφετε όσο η αυτονομία τους θα μεγαλώνει, με θετικές επιπτώσεις στην εμπορική τους απήχηση.

Από τα μοντέλα που πλέον έχει ισχυρό «λόγο» στην αυτονομία των ηλεκτρικών τους μοντέλων είναι η BMW. Έτσι, το BMW i3 προσφέρει – χάρη στην ενισχυμένη μπαταρία του ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία.

Από τα 190 χιλιόμετρα, θεωρητικά μπορεί να πιάσει – έπειτα από μια πλήρη φόρτιση – τα 300 χιλιόμετρα. Εξελιγμένα σε αυτονομία – μεταξύ άλλων – είναι και τα καινούργια Smart. Ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας που τοποθετείται στο νέο Smart Fortwo και Forfour προσφέρει ισχύ 81 ίππους και εξαιρετικά αποθέματα ροπής 160 Nm.

Επίσης, το νέο Opel Ampera-e εντυπωσιάζει με την αυτονομία του: Μπορεί να καλύψει απόσταση έως 520 χιλιόμετρα σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Δοκιμών (NEDC) με μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 60 kWh – προσφέροντας τουλάχιστον 30% περισσότερη αυτονομία συγκριτικά με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του στην κατηγορία σήμερα.

H smart αναφέρει ότι η μπαταρία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων φορτίζεται πλήρως μέσα σε έξι ώρες σε οικιακό δίκτυο ενώ 3,5 ώρες εφοσον χρησιμοποιείται Wallbox . Στο πιο ουσιαστικό σημείο – που δεν είναι άλλο από την αυτονομία – το Fortwo ED μετά από μια πλήρη φόρτιση μπορεί να καλύψει μέχρι και 160 χιλιόμετρα ενώ στα 155 χιλιόμετρα είναι η αυτονομία του Forfour.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments