Διεθνή

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή η τελετή λήξης (vid)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Εντυπωσιακή η τελετή λήξης (vid)
Αυλαία έριξαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, οι οποίοι έκλεισαν με μια φαντασμαγορική τελετή στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ τελείωσαν μέσα από το πιο εντυπωσιακό θέαμα της Τελετής Λήξης στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης της Νότιας Κορέας με δεκάδες πυροτεχνήματα μέχρι ειδικά εφέ και τεράστια panda.

Το σήμα για την αρχή της Τελετής Λήξης της διοργάνωσης έδωσε ο Έλληνας πρωταθλητής του αλπικού σκι, Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος ήταν και ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, αλλά και επικεφαλής της πομπής στο εντυπωσιακό στάδιο των Αγώνων.

Το σημαντικότερο γεγονός στους «Αγώνες της Ειρήνης», ήταν ότι η Νότια και Βόρεια Κορέα άφησαν στην άκρη για λίγο τις διαφορές τους, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται επίσημα σε πόλεμο από το 1953.

Με την βοήθεια της ΔΟΕ, οι δύο χώρες κατέβηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με κοινή ομάδα στο χόκεϊ γυναικών, ενώ κάτω από την ίδια σημαία παρέλασαν οι αθλητές και οι αθλήτριες τους.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε Ιν μάλιστα αντάλλαξε χειραψία με έναν στρατηγό από τη Βόρεια Κορέα, που θεωρείται από την αντιπολίτευση «εγκληματίας πολέμου».

Στην Τελετή Λήξης το παρών έδωσε και η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, η οποία κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας και αντάλλαξε χειραψία με τον «ισχυρό άνδρα» της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ο κ. Μπαχ σε δηλώσεις του ανέφερε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας φόρος τιμής στο παρελθόν και μία δράση ελπίδας για το μέλλον. Αυτοί ήταν οι Αγώνες των νέων οριζόντων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments