Διεθνή

Oι Φιλιππίνες λαμβάνουν μέτρα κατά του καραόκε

Oι Φιλιππίνες λαμβάνουν μέτρα κατά του καραόκε
« Στις Φιλιππίνες περνάς υπέροχα». Με αυτήν την επίσημη τουριστική καμπάνια υποδέχεται η χώρα τους δεκάδες επισκέπτες.

Πράγματι, οι Φιλιππίνες έχουν εξαιρετικό κλίμα, παρθένες παραλίες και ζεστά φιλόξενα πρόσωπα. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα…Ο θόρυβος από τον ήχο του καραόκε, το οποίο χωρίς υπερβολή θεωρείται το εθνικό σπορ της χώρας.

Οντως η ευρεία χρήση του έχει προκαλέσει ηχητική ρύπανση ειδικά τις ώρες κοινής ησυχίας, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερος κόσμος να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του. 

Το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε πρόσφατα άνοιξε μία συζήτηση στη αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της χώρας, σχετικά με ένα νομοσχέδιο το οποίο επιδιώκει να ρυθμίσει την χρήση του καραόκε -μία πρωτοφανή κίνηση που πιθανότατα θα δυσαρεστήσει τους οπαδούς του κατηγορώντας την κυβέρνηση για υπέρβαση. 

Οι νομοθέτες της χώρας εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν την χρήση καραόκε μετά τις 10:00 το βράδυ τοπική ώρα, στις κατοικημένες περιοχές των Φιλιππίνων, με το αιτιολογικό οτι ο δυνατός ήχος, η ένταση των ηχείων και τα ανεπαρκή μέτρα για τη μείωση του θορύβου συνιστούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments