Τουρισμός

25η Μαρτίου: Ξεκινά η τουριστική περίοδος στη Ρόδο με μία πτήση τσάρτερ

25η Μαρτίου: Ξεκινά η τουριστική περίοδος στη Ρόδο με μία πτήση τσάρτερ
Ο δήμος Ρόδου ετοιμάζει γιορτή για την 25η Μαρτίου και την πρώτη πτήση τσάρτερ.

Την Κυριακή, 25η Μαρτίου, φτάνει στη Ρόδο η πρώτη πτήση τσάρτερ της φετινής περιόδου, ανοίγοντας και επίσημα την τουριστική περίοδο του 2018, που ξεκινά με τα πιο αισιόδοξα μηνύματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων της Δωδεκανήσου, η τουριστική κίνηση και φέτος θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την επιμήκυνσή της, που αποτελεί προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικό είναι ότι οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου αναμένεται να ανοίξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Επισήμως, η σεζόν θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου με πτήση της Austrian airlines που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ στις 08.00, προερχόμενη από τη Βιέννη.

Μάλιστα για το καλωσόρισμα των πρώτων τουριστών στο νησί, ο δήμος της Ρόδου ετοιμάζει υποδοχή με εορταστικό χαρακτήρα.

Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η δημοτική διεύθυνση Τουρισμού και στο λιμάνι της Ρόδου την Τετάρτη, 21 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι κατά τον κατάπλου του κρουαζιεροπλοίου Costa Neoriviera. Το πλοίο της Costa θα είναι το πρώτο που θα καταπλεύσει στο λιμάνι τη νέα χρονιά, κάνοντας ποδαρικό για το 2018 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι γεμάτο τουρίστες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σεζόν στην Κω θα ανοίξει στις 5 Απριλίου, καθώς εκείνη την ημέρα αναμένεται να φτάσει το πρώτο τσάρτερ στο νησί. Ειδικότερα, πρόκειται για πτήση της Transavia με Ολλανδούς τουρίστες.

Περισσότερα