Διεθνή

Γαλλία: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της ομηρίας του σουπερμάρκετ

Γαλλία: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της ομηρίας του σουπερμάρκετ
"Είχαμε παρακολουθήσει τον δράστης της ομηρίας του σουπερμάρκετ και πιστεύαμε πως δεν συνιστά κίνδυνο" παραδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Οι γαλλικές αρχές παραδέχονται πως γνώριζαν εδώ και 4 χρόνια, τον τρομοκράτη που ευθύνεται για την ομηρία με τους πυροβολισμούς στην πόλη Τρεμπ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Ο απολογισμός αυξήθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν και ανακοινώθηκε ο θάνατος του αντισυνταγματάρχη της γαλλικής χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους.

«Είχαμε παρακολουθήσει» τον Ρεντουάν Λακντίμ «και πιστεύαμε πως δεν υπήρχε ριζοσπαστικοποίηση», όμως ξαφνικά «ενεργοποιήθηκε» παραδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Γάλλος μαροκινής καταγωγής και 25 ετών, ο Ρεντουάν Λακντιμ πραγματοποίησε επιθέσεις στη Καρκασόν και στη συνέχεια στη μικρή πόλη Τρεμπ που βρίσκεται κοντά στην Καρκασόν, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις της τάξης. Εμφανίσθηκε ως «ένας στρατιώτης» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία λίγο μετά ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να προσδιοριστεί η προέλευση του όπλου που χρησιμοποίησε και να διαπιστωθεί αν είχε συνεργούς. H σύντροφός του τέθηκε υπό κράτηση νωρίς την Παρασκευή το βράδυ, έπειτα από έρευνα στη συνοικία του στην Καρκασόν, σύμφωνα με τον Μολέν.

Και δεύτερη σύλληψη για την επίθεση

Υπό κράτηση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση τέθηκε ένας 17χρονος, φίλος του 26χρονου δράστη της επίθεσης στο σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας, Ραντουάν Λακντίμ.

Το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθη για την υπόθεση και μία γυναίκα, η οποία κατά τον γαλλικό Τύπο είναι σύντροφος του δράστη.

Σύμφωνα με πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην έρευνα, ο Ρεντουάν Λακντίμ, μαροκινής καταγωγής, έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας τον οδηγό, πριν τραυματίσει στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του, όχι μακριά από το σημείο.

Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους τρεις ανθρώπους κατά την ομηρεία στο σουπερμάρκετ στην Τρεμπ, προτού πέσει νεκρός μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments