Αθλητισμός

Η ανάλυση του Μαουρίσιο για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η ανάλυση του Μαουρίσιο για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
Τι είπε στους συμπατριώτες του ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Μαουρίσιο, για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα:

Θυμάστε τι ακριβώς συνέβη στο ματς;

Θυμάμαι πολύ καλά, ήταν μια κρίσιμη φάση λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Στο 90ο λεπτό κερδίσαμε ένα κόρνερ, πήγα στο πρώτο δοκάρι και στην συνέχεια έκανα κίνηση προς το κέντρο της περιοχής και ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά. Η μπάλα ήρθε προς το μέρος μου και η αντίδρασή μου ήταν να πηδήξω, γιατί φαντάστηκα ότι ήμουν μπροστά και θα εμπόδιζα την ομάδα μου να σκοράρει, έτσι πήδηξα. Αρχικά, η αντίδραση του επόπτη ήταν να τρέξει προς τη σέντρα όπως επίσης και ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

Ποια ήταν η αντίδρασή σας;

Ήταν ένας τελικός απέναντι στην ΑΕΚ, και ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Όλη η ομάδα έφυγε για να πανηγυρίσει με τους οπαδούς μας. Μετά από λίγη ώρα κοιτάξαμε την άλλη πλευρά και είδαμε όλη την ομάδα της ΑΕΚ, να είναι πάνω στον διαιτητή. Στη συνέχεια ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση του και ακύρωσε το γκολ.

Ποια είναι η γνώμη σας για την απόφαση;

Στην αρχή, χωρίς να το έχω δει στην τηλεόραση, σκέφτηκα, ακόμα και να ήμουν μπροστά, παρεμπόδισα τον τερματοφύλακα ή έγινε κάτι παρόμοιο; Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια, όταν είδα τις φωτογραφίες σιγουρεύτηκα, Όχι μόνο εγώ αλλά και ο διαιτητής παραδέχθηκε ότι ήταν γκολ, αφού το μέτρησε στο τέλος. Στις φωτογραφίες αργότερα ήμουν σίγουρος ότι δεν ήμουν οφσάιντ γιατί δεν παρεμπόδιζα τον τερματοφύλακα καθόλου. Δεν ακούμπησα την μπάλα, δεν της άλλαξα κατεύθυνση. Αν συνέβαινε αυτό, θα ήταν άκυρο το γκολ, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ήταν έκπληξη για εσάς όταν είδατε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο;

Ήταν πολύ υποστηρικτικός. Κάποιοι συμπαίκτες μου του είπαν ότι ήμουν πρωταγωνιστής στην φάση και με ρώτησε τι συνέβη. Του εξήγησα την κατάσταση και ήταν πολύ δυσαρεστημένος, εξαιτίας αυτού που είχε ήδη γίνει στο ντέρμπι ενάντια στον Ολυμπιακό, όταν επικαλέστηκαν πρόβλημα με τον προπονητή τους και έφυγαν από το γήπεδο. Για αυτό ο πρόεδρός μας ήταν δυσαρεστημένος, πολύ αναστατωμένος, γιατί είδε μια κατάσταση να επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά στην έδρα μας. Κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος μας. Για αυτό κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε από τους παίκτες να φύγουν. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, δεν είδαμε κάτι άλλο. Η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια, όπως επίσης και ο διαιτητής και έπρεπε και εμείς να πάμε μέσα και στα αποδυτήρια η συζήτηση κράτησε για πολύ ώρα.

Τι γνώμη έχετε για τη στάση του προέδρου του ΠΑΟΚ;

Εδώ κανείς δεν το αντιλαμβάνεται, αλλά εμείς θέλαμε να παίξουμε στα ίσα. Πρέπει να σεβόμαστε τον πρόεδρο μας και πιστεύω ότι αν ο πρόεδρος δεν είχε κατέβει στον αγωνιστικό χώρο, θα είχαν ακυρώσει το γκολ μας και όλα θα τελείωναν εκεί. Πιστεύω ότι ο διαιτητής επέστρεψε γιατί βρισκόταν κάτω από πίεση. Στην ίδια ακριβώς πίεση βρισκόταν όταν πήρε την απόφαση και ακύρωσε μαζί με τον βοηθό το γκολ, εξαιτίας της ΑΕΚ.

Υπήρξε συζήτηση του Βιεϊρίνια με τον πρόεδρο;

Δεν υπήρξε καμία συζήτηση, ήμασταν πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής και περιμέναμε να παίξουμε, γιατί είχαμε το προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ και απέμεναν πέντε λεπτά στον αγώνα. Πιστεύαμε ότι ακόμα και να μην μετρούσε το γκολ που πετύχαμε, θα μπορούσαμε να βάλουμε άλλο, αλλά είναι δύσκολο να μιλήσω. Το βρίσκω δύσκολο να αλλάξουμε κάτι που έχει ήδη συμβεί.

Δεν νομίζετε ότι ήταν υπερβολικά όσα έγιναν;

Είμαι μαζί με τον πρόεδρο, είμαστε ομάδα, δουλέψαμε σκληρά για να πάρουμε το πρωτάθλημα και είχαμε αρκετές πιθανότητες για τον τίτλο. Ο πρόεδρος πάντα μας υποστηρίζει. Ακόμα και αν θεωρούν ότι ήταν υπερβολικό, εγώ είμαι με τον πρόεδρο, όπως και οι συμπαίκτες μου

Αντιληφθήκατε πως είχε όπλο όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο;

Όχι, καμία σχέση. Δεν είδα ούτε το όπλο ούτε κάτι άλλο. Είδα την φωτογραφία όταν άρχισαν όλοι να την ποστάρουν. Εκείνη τη στιγμή δεν είδα τίποτα.

Ποια είναι η άποψη σας για εκείνον, για τον χαρακτήρα του;

Είμαι στην ομάδα έξι με εφτά μήνες περίπου. Δεν έχω καθημερινή επαφή μαζί του, αλλά έχουμε συζητήσει κάποιες φορές. Και επίσης έχω ταξιδέψει μαζί του γιατί έπρεπε να λύσω ένα προσωπικό θέμα στη Ρωσία. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ο οποίος είχε όλη την διάθεση να με βοηθήσει με αυτό το θέμα που είχα στη Ρωσία. Του μίλησα αρκετά, δεν έχω να πω τίποτα εναντίον του. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη, και σωστά και λάθη. Μετά το παιχνίδι, μιλούσα με τη γυναίκα μου και της έλεγα: «Έχεις νιώσει ποτέ να έρχεται ένας επισκέπτης στο σπίτι σου και να μην σέβεται τον οικοδεσπότη; Αυτό ακριβώς συνέβη στα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Είναι λογικό να εκνευριστεί. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς.

Μετά από όλα αυτά, υπάρχει διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος. Πως αντιδράσατε στο άκουσμα;

Δεν είμαστε ακόμη σίγουροι τι επρόκειτο να συμβεί. Κάθε μέρα προπονούμαστε κανονικά και περιμένουμε τις εξελίξεις. Ήταν να αποφασιστεί σήμερα, αλλά αναβλήθηκε. Αν το αφήσουν και αύριο, τότε πάμε για Δευτέρα. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί. Αλλά κατά κάποιον τρόπο πιστεύω αυτή η διακοπή να ήταν αναγκαία για να αλλάξουν κάποιοι κανονισμοί και να βελτιωθεί το πρωτάθλημα και όχι για να γίνει χειρότερο. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία για να βελτιώσουν το πρωτάθλημα.

Η FIFA είδε το επεισόδιο ως ένα ακόμα πρόβλημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αισθάνεστε το ίδιο;

Νομίζω ότι πολλά από τα πράγματα που έχω δει εδώ, δεν τα είχα δει στη Ρωσία. Νομίζω όμως πως όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε κάθε πρωτάθλημα πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα, σε άλλα περισσότερο και σε άλλα λιγότερο. Πρέπει να επωφεληθούν στην Ελλάδα και να βελτιώσουν το πρωτάθλημα, να οργανώσουν τα πράγματα και οι αγώνες να κρίνονται μόνο στα γήπεδο και όχι έξω από αυτά. Οι οπαδοί υποστηρίζουν θερμά την ομάδα τους, αλλά μερικές φορές δημιουργούν προβλήματα. Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όμως δεν συνέβη το παραμικρό. Δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου έναν διαιτητή να επικυρώνει γκολ και μετά από μερικά λεπτά να αλλάζει απόφαση. Αν ο επόπτης, την στιγμή που πετύχαμε το γκολ, σήκωνε την σημαία του, θα σταματούσε κάθε συζήτηση.

Πως βλέπετε το σενάριο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ;

Νομίζω ότι είναι δύσκολο να πω κάτι τώρα. Ο διαιτητής μετά το παιχνίδι συνέταξε το φύλλο αγώνα και από αυτά που έχω ακούσει, δεν έχει γράψει τόσο άσχημα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι θα τιμωρηθούμε, αλλά ελπίζω ότι δεν θα είναι μια μεγάλη τιμωρία και δεν θα μας επηρεάσει τόσο πολύ, προκειμένου να παραμείνουμε ζωντανοί στην μάχη.

Αυτά που συνέβησαν θα αλλάξουν τα πλάνα σας στην ομάδα;

Όχι. Φυσικά είμαστε αναστατωμένοι με όλη αυτή την κατάσταση, αλλά δεν πρέπει να δείξουμε αδυναμία. Είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα, έχω ακόμα δυόμιση χρόνια συμβόλαιο. Δεν σκέφτηκα καμία στιγμή να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Θέλω να πάρω το πρωτάθλημα και να κερδίσουμε όλους του αγώνες που μας απομένουν. Το πλάνο που μου παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, είναι αυτό που με καλύπτει απόλυτα, είναι ένα σπουδαίο πρότζεκτ και ο πρόεδρος είναι πάντα δίπλα μας. Ας περιμένουμε την απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments