Αθλητισμός

Ο… κακός χαμός για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο… κακός χαμός για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο
Μπορεί η μάχη του τίτλου να έχει ουσιαστικά κριθεί, ωστόσο για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο αναμένεται «σφαγή», πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της Superleague.

Η Superleague επιστρέφει στις επάλξεις μετά από όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και τα βλέμματα πλέον στρέφονται… εντός των γηπέδων. Κι αν η ΑΕΚ έχει πλέον σφιχταγκαλιάσει το πρωτάθλημα, με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ κι Ατρόμητο να παλεύουν για τις θέσεις 2-4, την ίδια στιγμή γίνεται ο… κακός χαμός για την κατάληψη της 5ης θέσης που θα δώσει και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο (με την προϋπόθεση πως δεν θα κατακτήσει το Κύπελλο η Λάρισα).

Πέντε «στροφές» πριν το φινάλε εξάλλου, υπάρχουν έξι ομάδες σε απόσταση πέντε βαθμών, μεταξύ δηλαδή 35 β. και 30 β., ενώ ο Παναιτωλικός ακολουθεί στους 29. Από αυτούς βέβαια θα πρέπει να αφαιρέσουμε έναν και συγκεκριμένα τον Παναθηναϊκό που έχει σε ισχύ και τιμωρία ενός έτους από την UEFA με τριετή διάρκεια. Αυτό σημαίνει πως αν οι “πράσινοι” καταλάβουν τελικά την 5η θέση, τότε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα καταλήξει στον 6ο της βαθμολογίας, με την προϋπόθεση βέβαια πως αυτός θα έχει καταθέσει πλήρη φάκελο με τα κριτήρια που θέτει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουν οι «πράσινοι» για την 5η θέση, καθώς έτσι θα μπορέσουν να «σβήσουν» την ποινή τους.

Το προβάδισμα τη δεδομένη στιγμή το έχει θεωρητικά η Ξάνθη που βρίσκεται εντός της πεντάδας, αλλά φιλοξενείται αυτή την αγωνιστική από τον 6ο Πανιώνιο που είναι στο -2 κι ενώ αμφότεροι έχουν να βγάλουν ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Στον αντίποδα πιο ευνοϊκό δείχνει το πρόγραμμα του Αστέρα Τρίπολης που συγκατοικεί με τους Νεοσμυρνιώτες στους 33 βαθμούς κι έχει βγάλει όλους τους “μεγάλους” από τη μέση, παίζοντας στη συνέχεια μόνο με ομάδες που βρίσκονται από κάτω του στη βαθμολογία. Παράλληλα γερά στο κόλπο θα μπει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν κερδίσει το εξ αναβολής (εντός έδρας) παιχνίδι που θα δώσει με τον Απόλλωνα Σμύρνης, πιάνοντας τους Πανιώνιο κι Αστέρα στην 6άδα.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία και το πρόγραμμα των έξι ομάδων ως το φινάλε του πρωταθλήματος:

ΞΑΝΘΗ Πανιώνιος (εκτός) ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) ΠΑΟΚ (εκτός) Λάρισα (εντός) Παναθηναϊκός (εκτός)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Ξάνθη (εντός) ΠΑΟΚ (εκτός) Παναθηναϊκός (εντός) Πλατανιάς (εκτός) Λεβαδειακός (εντός)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Πλατανιάς (εντός) Λεβαδειακός (εκτός) Κέρκυρα (εκτός) Απόλλων Σμύρνης (εντός) Παναιτωλικός (εκτός)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ (εκτός) Ατρόμητος (εντός) Πανιώνιος (εκτός) ΠΑΟΚ (εντός) Ξάνθη (εντός)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Παναιτωλικός (εκτός) Απόλλων Σμύρνης (εντός) Ξάνθη (εκτός) Λάρισα (εντός) Λαμία (εκτός)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) Λάρισα (εκτός) Λαμία (εντός) Ολυμπιακός (εκτός) Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments