Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / ΤΑΙΠΕΔ: Βελτιωμένες προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ
ΤΑΙΠΕΔ: Βελτιωμένες προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Μαρτίου 2018, 08:35 30 Μαρτίου 2018, 8:35

Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι αφ’ ενός υπάρχει η δυνατότητα υψηλότερου τιμήματος, ενώ αφ’ ετέρου οι προσφορές των δύο κοινοπραξιών δεν αποκλίνουν μεταξύ τους σε ποσοστό άνω του 15%. Οι βελτιωτικές προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ θα αξιολογηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα δύο επενδυτικά σχήματα που διεκδικούν τον ΔΕΣΦΑ είναι τα εξής:

Κοινοπραξία των εταιρειών Snam S.p.A., Enag?s Internacional S.L.U. και Fluxys S.A. Οι τρεις αυτές εταιρείες είναι και εκ των μετόχων στην κοινοπραξία του TAP.
Κοινοπραξία των εταιρειών Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).
Πωλητές είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια (35%) και το ΤΑΙΠΕΔ (31%).

Δήλωση Γ.Σταθάκη 

Το προσφερόμενο τίμημα για το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ, που είχαν προκύψει κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μετά το άνοιγμα των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από το ΤΑΙΠΕΔ. "Οι προσφορές που υποβλήθηκαν κινούνται μεταξύ των ορίων που έθεσαν οι δύο ανεξάρτητοι αξιολογητές, πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος βελτιωμένων προσφορών που θα ολοκληρωθεί εντός λίγων εβδομάδων".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΑΙΠΕΔ: Ανοίγει τις προσφορές για ΔΕΣΦΑ

Συμφωνία ExxonMobil, Τotal και ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

«Φρένο» ξανά στην εξόφληση χρεών προς ιδιώτες από το Δημόσιο

Δημόσιο: Απευθείας στο υπερταμείο 15 ΔΕΚΟ

Ετικέτες: 


2018