Διεθνή

Εντυπωσιακές εικόνες: Ανεφοδιασμός αεροπλάνου στον αέρα (vid)

Εντυπωσιακές εικόνες: Ανεφοδιασμός αεροπλάνου στον αέρα (vid)
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ανεφοδιασμό ενός τάνκερ KC-46 Pegasus εν ώρα πτήσης κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Το αεροσκάφος Boeing της Pegasus είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο του Κίνγκ Κάουντι στο Σιάτλ και κατάφερε να δεχθεί εν ώρα πτήσης, πάνω από 65.000 λίτρα καυσίμου με ρυθμό μετάγγισης 4.500 λίτρων το λεπτό.

Η πτήση του αεροσκάφους της Pegasus διήρκεσε 3 ώρες και 48 λεπτά και το Boeing αντάλλαξε καύσιμα με τρία διαφορετικά τάνκερ ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Η διαδικασία ανεφοδιασμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δοκιμών για την απόκτηση πιστοποίησης στρατιωτικού τάνκερ, ενώ οι επιδόσεις του στον τομέα του ανεφοδιασμού αεροσκαφών, αποτελούν πλέον ορόσημο σύμφωνα με την εταιρεία.

Το αεροσκάφος τύπου 767-2C έχει και στρατιωτικό εξοπλισμό ενώ έχει δοκιμαστεί για πάνω από 2700 ώρες πτήσης, ανεφοδιάζοντας διαφορετικά είδη αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και κάποια μαχητικά τύπου F-16.

Το KC-46 Pegasus που πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση τον Δεκέμβριο του 2017, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες εφοδιασμού και ανεφοδιασμού του στρατού των ΗΠΑ και διαθέτει την ικανότητα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments