Διεθνή

Γερμανία: Συναγερμός για βόμβα του β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Γερμανία: Συναγερμός για βόμβα του β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Η αγγλική βόμβα των 1,8 τόνων εντοπίστηκε στην πόλη Πάντερμπορν στη Γερμανία. Μεγάλη επιχείρηση με 1.000 πυροσβέστες και πυροτεχνουργούς του στρατού ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στη Γερμανία, μετά τον εντοπισμό βόμβας 1,8 τόνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην πόλη Πάντερμπορν.

Όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές, πρόκειται για μία τεράστια αγγλική βόμβα 1,8 τόνων, η οποία δεν ανατινάχθηκε κατά την επιχείρηση των συμμαχικών δυνάμεων πριν από επτά και πλέον δεκαετίες.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, την Κυριακή ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης μίας περιοχής σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα. Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί, πάνω από 26.000 άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα καταστήματά τους, προκειμένου να τηρηθούν όλες οι δικλείδες ασφαλείας και να μην προκύψει κάποιο ατύχημα.

Ανάμεσα στα κτίρια που εκκενώθηκαν, ήταν και δύο νοσοκομεία, καθώς και το πανεπιστήμιο του Πάντερμπορν.

Πάνω 1.000 πυροσβέστες, καθώς και η ειδική ομάδα πυροτεχνουργών του στρατού έλαβε μέρος στην επιχείρηση, προκειμένου να μεταφερθεί με ασφάλεια η βόμβα και να απενεργοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τραμπ κλιμακώνει την κόντρα με την Κίνα ζητώντας δασμούς ακόμα $100 δισ.

"Όχι" Τραμπ σε Μαδούρο και Κάστρο

Τετ α τετ Τραμπ – Μέρκελ στις 27 Απριλίου

Προσφυγή Κίνας στον ΠΟΕ για τους αμερικανικούς δασμούς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments