Ελλάδα

Πτώση Mirage: Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Πτώση Mirage: Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας είναι η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου.

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 κατέπεσε στις 12.15 το μεσημέρι 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Το Mirage 200-5 ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αυτού του τύπου που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών, και μετά την αναχαίτιση επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του.

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Με έκτακτες αναρτήσεις τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο περιστατικό με το ελληνικό αεροσκάφος. Ο τίτλος της Sabah αναφέρει: «Έκτακτο. Αγνοείται ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος στο Αιγαίο», αναφέροντας πως έχει εξαφανιστεί κοντά στο Ιskri -όπως αποκαλείται η Σκύρος. Σημειώνουν ότι διεξάγονται έρευνες διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή του αεροσκάφους.

Η τουρκική Hurriyet μετέδωσε την είδηση επικαλούμενη το έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και δημοσίευσε χάρτη της Google με το σημείο της πτώσης του Mirage 2000-5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελληνικό μαχητικό δεν υπήρχε κανένα δικό τους, ενώ δεν ανέφεραν ότι το ελληνικό αεροσκάφος επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία από πτώση μαχητικού αεροσκάφουςΕνοχλημένος ο Ερντογάν από τη "σφαγή" ΗΠΑ με ΡωσίαΠαπαδημούλης: Η θερμοκρασία στις Βρυξέλλες για τον Ερντογάν είναι 30 βαθμούς υπό το μηδένEFES 2018: Η αποβατική άσκηση που ετοιμάζουν οι Τούρκοι απέναντι από τη Χίο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments