Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / ΟΛΜΕ: Ζητά αντιπολεμικά μαθήματα στα σχολεία – ‘Εστειλε επιστολή στον Γαβρόγλου
ΟΛΜΕ: Ζητά αντιπολεμικά μαθήματα στα σχολεία – ‘Εστειλε επιστολή στον Γαβρόγλου | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ένα παράξενο αίτημα έθεσε η ΟΛΜΕ με επιστολή, στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, το οποίο σχετίζεται με τη διάθεση ωρών από το σχολικό πρόγραμμα, για την καλλιέργεια της αντιπολεμικής συνείδησης στους μαθητές.

Στην επιστολή στον Κώστα Γαβρόγλου, η ΟΛΜΕ κάνει αναφορά στην κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία, που δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή.

Η επιστολή της ΟΛΜΕ στον υπουργό Παιδείας:

»Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται ωμή παρέμβαση όλων των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία, με στόχο την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Ο λαός της Συρίας υφίσταται τις επιπτώσεις ενός βάρβαρου πολέμου, που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή, καλλιεργεί την ανασφάλεια και τον τρόμο, οδηγεί στην καταστροφή των βασικών υποδομών και στην προσφυγιά.

Επειδή η κλιμάκωση της σύγκρουσης των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η μόνη λύση, είναι η ειρηνική διευθέτηση της Συριακής κρίσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θεωρούμε επιβεβλημένη την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και της καλλιέργειας αντιπολεμικής συνείδησης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας, να διατεθούν οι δύο τελευταίες ή οι δύο πρώτες ώρες μίας ημέρας του σχολικού προγράμματος προκειμένου –με πρωτοβουλία των συναδέλφων εκπαιδευτικών- να υλοποιηθούν δράσεις στο πλαίσιο αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνος Καμμένος: Επιθυμούμε ειρήνη, αλλά να μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία

Σαμαράς: «Ο Τσίπρας, πλέον, βγάζει φόβο -Θα τον πάω ως το τέλος»

Ετικέτες: 


2018