Υγεία
pagenews.gr / Υγεία / Τα ωμά φρούτα και λαχανικά που βελτιώνουν την ψυχική υγεία
Τα ωμά φρούτα και λαχανικά που βελτιώνουν την ψυχική υγεία | Pagenews.gr
Pagenews Team

Η κατανάλωση ωμών φρούτων και λαχανικών θα μπορούσε να ενισχύσει την ψυχική υγεία και να μετριάσει τα συμπτώματα κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία, διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα προϊόντα στη φυσική, άψητη κατάσταση τους, ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα ψυχολογικής ευημερίας σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν κυρίως μαγειρεμένες τροφές.

Μελετώντας 422 ενήλικες μεταξύ 18 και 25 ετών, η μελέτη εξέταση επίσης άλλες μεταβλητές που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής των συμμετεχόντων, όπως η συνολική διατροφή, η σωματική δραστηριότητα, ο δείκτης μάζας σώματος και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Ενώ οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν μια συγκεκριμένη αιτία για τα αποτελέσματά τους, υπολόγισαν πως η συσχέτιση μπορεί να οφείλεται στην αφθονία των μικροθρεπτικών συστατικών στα φρούτα και λαχανικά που απορροφώντας ευκολότερα όταν καταναλώνονται στην ωμή μορφή τους.

«Τα ακατέργαστα φρούτα και λαχανικά μπορεί να παρέχουν μεγαλύτερα επίπεδα μικροθρεπτικών συστατικών από τα μεταποιημένα φρούτα και λαχανικά, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την ισχυρότερη σχέση τους με τη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας» αναφέρει η μελέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Stand up for U: Ο μαραθώνιος κωμωδίας για την ενίσχυση της UNICEF είναι και πάλι εδώ

Η Γεωργία Σιακαβάρα αποκλειστικά στο www.pagenews.gr
Γιώργος Μαζωνάκης – Stavento: Κλεισμένοι στον ίδιο χώρο για 24 ώρες! (vid)
Πέθανε ξαφνικά ο Dj Avicii – Ήταν μόλις 28 ετών (pics&vids)

Ετικέτες: 


2018