Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Παέλια με παγκάσιους και κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας: Παέλια με παγκάσιους και κοτόπουλο
Η Ισπανία συναντά την Ασία στο πιάτο μας, σε μία παέλια με παγκάσιους και κοτόπουλο.

Σήμερα ετοιμάζουμε παέλια με παγκάσιους και κοτόπουλο.

Υλικά συνταγής

2 φιλέτα παγκάσιους1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο½ σακκουλάκι μύδια καθαρισμένα2 καλαμάρια σε ροδέλες2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες1 πιπεριά πράσινη σε φέτες1 πιπεριά τσίλι ολόκληρη2 στήμονες κρόκο Κοζάνης½ φλιτζ. καλαμπόκι βραστό ή κονσέρβα εμπορίου2 φλιτζ. ρύζι μακρύκκοκο ή καρολίνα ή γλασσέ1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο6 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου1 λεμόνι (ο χυμός του)αλάτιπιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές, τα καλαμάρια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα φιλέτα παγκάσιους κομμένα σε μικρά κομμάτια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τσίλι και τις γλυκιές πιπεριές και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό, αφήνουμε να βράσει η παέλια για περίπου 7 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν σωστά τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της παέλιας.Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε την παέλια να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr

Δείτε περισσότερες συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments