Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ερντογάν: «Θα κάνουμε προεκλογική συγκέντρωση σε ευρωπαϊκή πόλη»
Ερντογάν: «Θα κάνουμε προεκλογική συγκέντρωση σε ευρωπαϊκή πόλη» | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Απριλίου 2018, 15:37 24 Απριλίου 2018, 15:37

Αποφασισμένος να κάνει προεκλογική συγκέντρωση σε ευρωπαϊκή πόλη, παρότι ήδη το έχουν αποκλείσει κάποιες χώρες, εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι αυτό θα γίνει τον επόμενο μήνα, ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, αν και δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα θα μιλήσει.

«Τον Μάιο, θα κάνουμε την πρώτη μας συνάντηση σε κλειστό γήπεδο σε ευρωπαϊκή χώρα. Ολες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters, σε ομιλία στα μέλη του κόμματός του.

Πριν από το δημοψήφισμα της Τουρκίας, υπουργοί του Ερντογάν είχαν πάει σε χώρες με μεγάλες τουρκικές κοινότητες- όπως η Ολλανδία και η Γερμανία- για συγκεντρώσεις, αλλά οι τοπικές αρχές του το είχαν απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας.

Ήδη, η Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στον Ερντογάν να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις τουρκικές κοινότητες της Ευρώπης. Το Βερολίνο επίσης έκανε γνωστό ότι δεν θα επιτρέψει σε ξένους πολιτικούς να κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις επί γερμανικού εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει προεκλογική ομιλία στην Γερμανία

Face – Γιγίτ Μπουλούτ: Αυτός είναι ο σύμβουλος του Ερντογάν που απειλεί πως θα μας "σπάσει τα πόδια"
Σύμβουλος Ερντογάν: "Μωρό" η Ελλάδα μπροστά στην Τουρκία
Μαξίμου: Απαράδεκτη και απορριπτέα η πρόταση Ερντογάν για ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών

Ετικέτες: 


2018