Πολιτική

Το σχόλιο του Κώστα Ζαχαριάδη για την επίσκεψη Γιούνκερ

Το σχόλιο του Κώστα Ζαχαριάδη για την επίσκεψη Γιούνκερ
Το 2018 θα είναι καλύτερο από το 2017, το 2017 ήταν καλύτερο από το 2016 τόνισε ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

"Είναι μία επίσκεψη ουσίας, η οποία δείχνει ότι η Ελλάδα, οκτώ χρόνια μετά την υπαγωγή της σε αναγκαστικούς μηχανισμούς διάσωσης και μνημόνια, καταφέρνει να γυρίσει σελίδα και να μπει στη νέα εποχή, με βιωσιμότητα, με αισιοδοξία, βεβαίως και με τεράστιες κοινωνικές δυσκολίες και με σημαντικά προβλήματα", δήλωσε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο104,9 fm" για τον συμβολισμό της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική της ελληνικής οικονομίας την επομένη της ολοκλήρωσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο κ. Ζαχαριάδης εξήγησε: "Δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, ούτε μέσα σε ένα εξάμηνο, ούτε μέσα σε έναν χρόνο. 

Το 2018 θα είναι καλύτερο από το 2017, το 2017 ήταν καλύτερο από το 2016 και πρέπει να μπούμε σε μία τροχιά ανοικοδόμησης, ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και σιγά-σιγά με επιταχυνόμενο βήμα να γιατρέψουμε τις πληγές του παρελθόντος".

"Ο κορυφαίος στόχος για τη χώρα, για τις επόμενες 70 ημέρες", εξήγησε, "είναι τα κάνει τα κρίσιμα βήματα εξόδου από τα μνημόνια" και "μετά, συνεκτιμώντας και τη διαδικασία εξόδου και την πορεία της οικονομίας και το ύψος των πλεονασμάτων και την πορεία του ΕΦΚΑ, μπορούμε βεβαίως να δούμε και να συζητήσουμε τα πάντα". "Δεν κλείνω το μάτι σε κανέναν ότι θα αλλάξουμε ή θα ακυρώσουμε κάτι, σας λέω όμως ότι ο υπ’ αριθμόν ένας στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ρύθμιση του χρέους και η έξοδος από τα μνημόνια", διευκρίνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Τουρκία δεν πρέπει να αποτολμήσει να παίξει με την Ελλάδα

Ζαχαριάδης: Η Τρόικα μας γράφει τα νομοσχέδια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments