Υγεία
pagenews.gr / Υγεία / Έρευνα: Πώς μπορεί ο διαλογισμός να ωφελήσει την υγεία μας
Έρευνα: Πώς μπορεί ο διαλογισμός να ωφελήσει την υγεία μας | Pagenews.gr
Pagenews Team

Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, διαπιστώνει ότι ο διαλογισμός έχει αποτέλεσμα και αρκεί μια ώρα την ημέρα «άσκησης» για να φανούν τα αποτελέσματα.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν μια σαφή μείωση του άγχους την πρώτη ώρα μετά τη συνεδρία διαλογισμού και τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το άγχος ήταν σημαντικά χαμηλότερο μία εβδομάδα μετά τη συνεδρία διαλογισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης John J. Durocher, PhD, βοηθός καθηγητής Φυσιολογίας στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης μειωμένο μηχανικό στρες – περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία που επηρεάζουν άμεσα το σώμα και τις λειτουργίες του- στις αρτηρίες τους μία ώρα μετά τη συνεδρία.

«Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του στρες στα όργανα όπως ο εγκέφαλος και τα νεφρά και να βοηθήσει στην πρόληψη καταστάσεων όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το άγχος και το στρες προκαλούν φλεγμονή στις αρτηρίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών και άλλων προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε εξέλιξη η επιδημία ιλαράς – 2.659 κρούσματα στην Ελλάδα
Σοβαρό έλλειμμα στα μητρώα ασθενών στην Ελλάδα
Η θεραπευτική σημασία της άσκησης
Πολλά χρήματα από την Αυστραλία για τον ιό που προκαλεί σαρκοφάγο έλκος

Ετικέτες: 


2018