Διεθνή

Προκλητικός ο Ερντογάν από τη Σμύρνη: “Οι Έλληνες την έκαψαν την ώρα που υποχωρούσαν” (vid)

Προκλητικός ο Ερντογάν από τη Σμύρνη: “Οι Έλληνες την έκαψαν την ώρα που υποχωρούσαν” (vid)
"Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι", ανέφερε.

Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Ταγίπ Ερντογάν με πρόκληση κατά της Ελλάδας από την Σμύρνη. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην καταστροφή της Σμύρνης ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τους Έλληνες πως την έκαψαν.

Τι δήλωσε

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, «το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε στην κληρονομιά αυτής της ωραίας πόλης είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη, την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που έχει βγει το όνομα στους Τούρκους. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή τα έχουν κάνει αυτοί που λένε τον εαυτό τους πολιτισμένο».

Οι πρόγονοί μας, δήλωσε εμφατικά ο Ερντογάν, δεν θέλησαν να καταστρέψουν, να κάψουν, επεδίωκαν πάντοτε να χτίσουν, να δημιουργήσουν, και αυτό, όπως είπε, φάνηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας.

Κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας 

Κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ερντογάν κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι είναι πραξικοπηματίας, επικρίνοντάς τον για τους 15 βουλευτές που παραχώρησε στο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ, αγνοώντας την πολιτική βούληση του λαού που τους ψήφισαν. 

Διεκδικεί την προεδρία και επιστρατεύει μέχρι… τραγουδιστές

Πάντως, όπως φαίνεται στη μάχη για τη διεκδίκηση της νέας θητείας του στον προεδρικό θώκο επιστρατεύει και διάσημους τραγουδιστές της χώρας του. Σήμερα είχε προσκαλέσει τον Ιμπραχίμ Τατλισες, ο οποίος τραγούδησε στην σκηνή ερμηνεύοντας γνωστό παραδοσιακό τραγούδι για τον στρατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Παζάρια" Τουρκίας με ΝΑΤΟ για τους πυραύλους S 400

Γενς Στόλτενμπεργκ: Οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας δεν είναι θέμα του NATO

"Πόντιος πιλάτος" το ΝΑΤΟ για τους S 400 της Τουρκίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments