Ελλάδα

Σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα – Δεκάδες συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών

Σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα – Δεκάδες συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών
Ένα τεράστιο κύκλωμα αποκαλύφθηκε που έκλεβε πανάκριβα φάρμακα είτε μέσω υπεξαίρεσης από νοσοκομεία είτε μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και τα διακινούσε σε ασθενείς.

Μία τεράστια επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη για ένα μεγάλο σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων μεγάλου κόστους. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Οικονομική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από δέκα συλλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών, οι οποίοι φέρονται να μετείχαν σε κύκλωμα υπεξαίρεσης και διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων σε ασθενείς. 

Το συγκεκριμένο κύκλωμα είτε κλέβοντας και αρπάζοντας πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα από τα ελληνικά νοσοκομεία είτε μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων, κατάφερναν να έχουν τεράστιο αριθμό φαρμάκων, τα οποία διακινούσαν σε ασθενείς, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. 

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται γνωστοί γιατροί, πολλοί νοσηλευτές ακόμα και φαρμακοποιοί που είχαν βρει τρόπο να εκμεταλλεύονται τον πόνο εκατοντάδων ασθενών με καρκίνο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστοσελίδες πωλούσαν παράνομα φάρμακα μέσω διαδικτύου

Novartis: Τελικά η Βουλή δηλώνει αναρμόδια και επιστρέφει το φάκελο στη Δικαιοσύνη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments