Πολιτισμός

Η Όλγα Πολίτου αποκλειστικά στο www.pagenews.gr

Η Όλγα Πολίτου αποκλειστικά στο www.pagenews.gr
Όλγα Πολίτου: ''Οι συνεργασίες πολλές φορές είναι σαν τα μαθηματικά. Έχουν γνωστά και άγνωστα''

Η κυρία Όλγα Πολίτου είναι ένας άνθρωπος και μια ηθοποιός που θαυμάζω απεριόριστα. Ευγενής, προσηνής με επιβλητική αρχοντική παρουσία σε κερδίζει αμέσως. Ένιωσα, όπως της είπα αρκετές φορές κατά τη συνέντευξή μας , λες και την ξέρω χρόνια. Άνετη και λαλίστατη παραχώρησε για το Pagenews.gr μια συνέντευξη όπου αναφέρεται στη συνεργασία της με το Γιώργο Βάλαρη στο θρυλικό «Γοργόνες και Μάγκες» καθώς και σε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια. Την ευχαριστώ για την αγάπη που εισέπραξα καθώς και για την εμπιστοσύνη της. Είναι άλλωστε τιμή να μιλάς με τέτοιες προσωπικότητες και είναι παράσημο στο βιογραφικό σου.

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

Την πέτυχα στο σπίτι της λίγο πριν ξεκινήσει να μαγειρεύει για το μεσημεριανό φαγητό. Άλλωστε, το ότι είναι ηθοποιός της πρώτης γραμμής δε σημαίνει πως δεν είναι γυναίκα. Αγαπά όπως μου είπε το σπίτι της, φροντίζει με περισσή αγάπη την οικογένειά της και ασχολείται όπως όλοι οι άνθρωποι με τις καθημερινές υποχρεώσεις της. Γελώντας , ανέφερε πως η ζωή δε σταματά στην υποκριτική και την πιστεύω απόλυτα. Μιλήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και τους δημοσιογράφους που επίσης πασχίζουν να επιβιώσουν σ’ έναν κλάδο που αιμορραγεί.

Γνωρίζει άλλωστε και τις αντικειμενικές δυσκολίες της δουλειάς μας καθότι είχε συνεργαστεί με τη δημοσιογράφο Δήμητρα Γκουντούνα στην εκπομπή ”Όπως μάς αρέσει” στην ΕΡΤ έχοντας υπό την ευθύνη της τη θεατρική ενότητα. Επίσης το 2003 δίδασκε στο ”ΙΕΚ Ακμή” αγωγή λόγου και ορθοφωνία οπότε είχε επαφή με δημοσιογράφους αλλά και με ανθρώπους που στη συνέχεια, ατυχώς, δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν στο χώρο και ακολούθησαν άλλη πορεία.

Η ίδια η Όλγα Πολίτου έχει κάνει πολύ προσεκτικές επιλογές στην καριέρα της καθότι πιστεύει ακράδαντα πως μια καριέρα χτίζεται με τα «όχι» και μέσα από προσεγμένες παραγωγές και συνεργασίες. Έχει δραστηριοποιηθεί στον κινηματογράφο με τη συμμετοχή της σε ταινίες όπως: ” Η Μεσόγειος φλέγεται”, ” 3 πουλάκια κάθονται, ”Αλιόσα”, ”Θεοδώρα η Αγία των Φτωχών” και στην τηλεόραση, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές όπως ”Επτά θανάσιμες πεθερές”, ”Κατοχή”, ”Το μονοπάτι της αγάπης”, ”Αέρινες σιωπές”, Τμήμα Ηθών”, ”Καλημέρα Ζωή”, ”Η Λάμψη”, ”Καφενείο Εμιγκρέκ”, ”Μαρία Πάρνη”, ”Οι ρίζες της ελευθερίας” , ”Συνταγματάρχης Λιάπκιν” κλπ.

Κυρία Πολίτου απέχετε από την τηλεόραση αλλά το στίγμα σας το έχετε αφήσει σ’ όλους εμάς. Πρόκειται για επιλογή σας;

Σήμερα, ο χώρος έχει αλλάξει πάρα πολύ συνολικά. Αρκετοί υπόσχονται περισσότερα απ’ όσα μπορούν να πράξουν και δεν είναι εύκολο να συνεργάζεσαι με τα νέα δεδομένα. Επίσης, λόγω οικονομικής δυστοκίας ή πιθανή έλλειψη επαγγελματισμού μπορείς να ξεκινήσεις μια συνεργασία με τους καλύτερους οιωνούς και τα πράγματα να μην εξελιχθούν όπως τα είχες αρχικά συμφωνήσει και δομήσει μέσα σου. Όσον αφορά στο θέατρο εκεί αυτομάτως αποβάλλεται αυτό το είδος ανθρώπων. Όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα και κάπως ξένα για μένα….και καλούμαι να τα διαχειριστώ. Έχω ευτυχίσει στην τηλεόραση και μού λείπουν οι καλές παραγωγές. Έχω παίξει σε πολύ ωραία έργα, με εξαιρετικούς σκηνοθέτες, ηθοποιούς και συντελεστές. Είμαι πολύ ικανοποιημένη μέσα μου. Ήμουν πολύ τυχερή και ήταν ένα δώρο για μένα γιατί γνώρισα κινηματογραφιστές, ξεκινώντας από το Βασίλη Γεωργιάδη, μεγάλο σκηνοθέτη της Ελλάδας, με Κουτσομύτη, Φώσκολο, Παπανικολάου, Μάριο Ρετσίλα και Οδυσσέα Κωστελέτο.

Όλοι οι προαναφερθέντες προέρχονταν από τον κινηματογράφο και στη συνέχεια μεταπήδησαν στην τηλεόραση. Κάνοντας φοβερά έργα όπως ήταν οι Πανθέοι δεν ξέρω τι να θυμηθώ και τι να πω. Σπουδαία έργα με λογοτέχνες όπως ο Καραγάτσης και ο Αθανασιάδης σπανίζουν σήμερα. Τελευταία δε μου έγινε κάποια τηλεοπτική πρόταση αλλά ούτε κι εγώ το επιδίωξα, είναι η αλήθεια. Δεν το επιδίωξα γιατί ακούγεται πως δε πληρώνονται σωστά οι ηθοποιοί ή υπάρχουν καθυστερήσεις κλπ. Επίσης, δεν ξέρω πώς λειτουργούν σήμερα οι νέοι σκηνοθέτες. Άλλωστε πρώτα πρέπει να υπάρχει ένας ρόλος που να σου ταιριάζει και μετά να σε επιλέξει και ο σκηνοθέτης.

Είστε ανοιχτή, όμως, σε προτάσεις;

Βεβαίως, ανοιχτή αλλά επιφυλακτική. Οι εικόνες και οι προσλαμβάνουσες που καθορίζουν τον καθένα από μας αντανακλούν στο ποιόν του κάθε ανθρώπου. Εκεί, άλλωστε, πάσχει η σύγχρονη κοινωνία.

Είστε δύσκολη στις συνεργασίες σας;

Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα. Οι συνεργασίες πολλές φορές είναι σαν τα μαθηματικά. Έχουν γνωστά και άγνωστα. Όταν είναι κάτι γνωστό είναι και εύκολο. Εγώ, προσπαθώ στις συνεργασίες μου να είμαι σωστή. Είμαι άμεση κι αυτό που βλέπεις είμαι. Άλλοι βέβαια μπορεί να το εκτιμήσουν και άλλοι όχι.

Συμμετέχετε στο μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» αλλά δεν είναι και η μοναδική θεατρική μεταφορά αγαπημένων κλασσικών ταινιών στο θεατρικό σανίδι. Κάτι ανάλογο βλέπουμε και στο Χυτήριο με την παράσταση «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Πώς το εξηγείτε αυτό;

Ο κόσμος αγαπά τον παλιό κινηματογράφο. Έχει μεγαλώσει με αγαπημένους ηθοποιούς, ξέρει ατάκες, θυμάται ακόμη και ολόκληρους διαλόγους. Αθάνατες ταινίες και εξαιρετικοί ηθοποιοί!

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τον κ. Βάλαρη και το μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» και το ρόλο της αρχόντισσας που υπηρετείτε. Δυσκολευτήκατε να αποδώσετε το ρόλο σας επί σκηνής;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί συνεργάζομαι με εξαιρετικούς συντελεστές τόσο από πλευράς ήθους όσο και επαγγελματισμού. Αγαπούν τους ρόλους τους και με αγκάλιασαν με πολύ αγάπη. Εγώ, πήρα τη θέση της προκατόχου μου και εξαιρετικής ηθοποιού Έφης Παπαθεοδώρου. Από δική της επιλογή, σταμάτησε τη συνεργασία της γύρω στο Πάσχα δεδομένου πως δε μπορούσε να περιοδεύσει το καλοκαίρι. Έτσι, έμαθα το ρόλο της πάρα πολύ γρήγορα γιατί δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου κι έκανα ελάχιστες πρόβες , μια δύο, τρεις όχι παραπάνω. Βγήκα prima vista που λένε!

Πήρα το κείμενο και το μελέτησα πάρα πολύ. Υπήρχε και ένα νανούρισμα που μού ψιθύρισε ο κύριος Γούναρης και προσπάθησα το άκουσμά του να μείνει στο αυτί μου για να το πω μετά σωστά. Όταν κάναμε μια μικρή πρόβα στο τέλος , μού είπε θα ακούς αυτόν το ήχο και θα πεις το νανούρισμα. Το ζήτησα μόνη μου το νανούρισμα και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα! Δεν είχα άγχος αλλά ήμουν πολύ προσεκτική γιατί με ένοιαζε ο άλλος συνάδελφος πώς με ακούει. Οι ηθοποιοί του cast είχαν συνηθίσει όλους αυτούς τους μήνες σε κάποια άλλη φωνή και χροιά. Συνεπώς, έπρεπε να πλησιάσω σ’ αυτό που άκουγε το αυτί τους και τους ήταν οικείο. Αυτή ήταν η προσοχή μου και το μέλημά μου… δεν ξέρω αν ήταν άγχος. Ο ήχος στο θέατρο και το άκουσμα μπορεί να σε αποσυντονίσει και δεν το ήθελα αυτό. Εγώ, πρόσεχα πολύ να μην αποσυντονιστώ με τα φώτα. Πολλές φορές αποδιοργανώνουν τον εγκέφαλο γι’ αυτό και κάνουμε τις τελικές πρόβες με φώτα και τις τζενεράλε προκειμένου ο εγκέφαλος να συγκεντρωθεί εκ νέου. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που τις γνωρίζει κάποιος που ξέρει πολύ καλά από θέατρο. Δεν έχει καμία σχέση η τηλεόραση με το θέατρο. Υπάρχει έκθεση του ηθοποιού και δε χωράει λάθος.

Στην παρούσα φάση της συνέντευξής μας ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παραστάσεων στο Broadway και μάλιστα μού έκανε εντύπωση ο αριθμός του κόσμου και ο ενθουσιασμός τους. Ήταν τόσο γεμάτο το θέατρο που αναγκαζόμασταν να προσθέσουμε καρέκλες. Είχα χρόνια να δω ανάλογη προσέλευση κόσμου… Μιλάμε για εξαιρετικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές. Θα ήθελα να σταθώ σ’ ένα πολυτάλαντο άτομο που είναι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και επιχειρηματίας και ακούει στο όνομα Γιώργος Βάλαρης. Για να τα κάνεις όλα αυτά με επιτυχία και να είσαι ευγενικός και προσηνής πρέπει να είσαι πολύ ταλαντούχος.

Στη ζωή μου έχω συναντήσει μόνο δύο αντίστοιχα άτομα, τον κύριο Βάλαρη και την κυρία Ντενίση. Η Μιμή Ντενίση, είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης και είναι εξίσου πολυτάλαντη. Δύσκολα υπάρχουν αντίστοιχα άτομα στο χώρο… Ο Γιώργος είναι μορφωμένο παλικάρι και η Μιμή είναι επίσης καλλιεργημένη και μορφωμένη. Έχω συνδεθεί πολύ μαζί της και είναι μεγαλόκαρδο άτομο. Ανακαλύπτω, όμως, πως εξίσου μεγαλόκαρδος είναι και ο Γιώργος. Δεν είναι τυχαίο πως όσο πιο πολλά προσόντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο απλός είναι.

Θα περιοδεύσετε ;

Ξεκινάμε περιοδεία τον Ιούνιο. Για να πάρουν οι αναγνώστες μια εικόνα και να κάνουν τον προγραμματισμό τους ας ανακοινώσω τις ημερομηνίες και τους προορισμούς. Οι Γοργόνες και μάγκες πάνε περιοδεία σε Κύπρο και Ελλάδα και όλοι την περιμένουμε με ανυπομονησία και ιδιαίτερη χαρά γιατί η αγάπη του κόσμου μάς δίνει δύναμη.

3/6 Κύπρος Λάρνακα Παττίχειο Δημοτικό αμφιθέατρο

4,5/6 Κύπρος Λεμεσός Δημοτικό κηποθέατρο

6,7/6 Κύπρος Λευκωσία θέατρο Το Σκαλί Αγλαντζιάς

16/6 Πετρούπολη θέατρο Πέτρας

17,18/6 Πειραιάς Βεάκειο Θέατρο

21,22,23/6 Θεσσαλονίκη θέατρο Δάσους

24/6 Ιωάννινα θέατρο Φρόντζου

25/6 Αίγιο κηποθέατρο Γιώργος Παππάς

26/6 Πάτρα παλαιά Σφαγεία

28/6 Νίκαια Κατράκειο θέατρο

30/6 Παπάγου κηποθέατρο Παπάγου

3/7 Σαλαμίνα Ευριπίδειο Θέατρο

Το φετινό καλοκαίρι έχετε και άλλες ενδιαφέρουσες συνεργασίες;

”Ναι”, από τις 20 Ιουλίου και μετά βρίσκομαι σε μια ωραία κωμωδία με τίτλο ”όσο υπάρχουν άγγελοι” που έχει γράψει μαζί με τον κύριο Βάλαρη ο κύριος Στέλλιος Παπαδόπουλος γύρω από την Αττική. Δημιουργικό το φετινό καλοκαίρι και μού δίνει απέραντη χαρά.

Το χειμώνα πού σας βρίσκουμε;

Θα συνεργαστώ με την κυρία Ντενίση, στη μεταφορά της θεατρικής παράσταση ”Σμύρνη μου αγαπημένη” για τη μεγάλη οθόνη. Ακόμα δεν ξέρω ακριβώς το πότε γιατί το Πάσχα που μιλήσαμε δεν ήταν ακόμη ξεκάθαρη η ημερομηνία. Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα και το παλεύει και η ίδια πάρα πολύ. Δύσκολη ταινία, με άλλους ηθοποιούς κινηματογραφικούς και με μεγάλη δαπάνη όσον αφορά στην παραγωγή. Θα παίξω το ρόλο μιας πρέσβειρας. Τα περισσότερα εν καιρώ.

Βλέπετε τηλεόραση;

Πολύ χρόνο η αλήθεια είναι πως δεν έχω για πρωινές ή και μεσημεριανές εκπομπές. Αλλά βλέπω ξένες σειρές. Βλέπω το ”Trust” με το Donald Sutherland, μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά δράματος. Παράλληλα παρακολουθώ το ”Homeland” και μια τηλεοπτική σειρά για το θάνατο του διάσημου σχεδιαστή ”Gianni Versace”. Ωραίες παραγωγές και με πολύ καλούς σκηνοθέτες.

Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας;

Η αλήθεια είναι πως έχω πολλά ενδιαφέροντα αλλά η πρώτη μου ενασχόληση είναι το σπίτι μου και η οικογένειά μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας αντικείμενο; Δένεστε με τα υλικά αγαθά;

Δε δίνω πολύ μεγάλη σημασία στα αντικείμενα, αλλά περισσότερο στους ανθρώπους. Τα υπόλοιπα τα αγαπάω όλα. Ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στο σπίτι της μητέρας μου, γιατί έχω αναμνήσεις. Έχω, όμως, έναν καθρέπτη τον οποίο όταν πρωτοβγήκα στο θέατρο τον είχα αγοράσει. Είναι σκαλιστός και μού αρέσει. Δένομαι και με πράγματα αλλά αν κάτι χαθεί ή σπάσει δε θα στεναχωρηθώ και πολύ.

Σας αρέσει να πηγαίνετε στον κινηματογράφο ή να διαβάζετε βιβλία;

Ναι, πολύ. Τελευταία διάβασα το ”Το χαμένο άλλοθι” το νέο βιβλίο της Μαίρης Βασάλου, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διάπλαση. Με είχαν φωνάξει να διαβάσω και κάποια αποσπάσματα στην παρουσίαση του βιβλίου και κατάλαβα πόσο αξιόλογο βιβλίο ήταν.

Διαβάζετε γρήγορα αν κάτι σας αρέσει;

Όχι. Θέλω να επαναλαμβάνω κάτι που διαβάζω και πηγαίνω μπρος –πίσω. Δε θέλω να ξεπετάω ένα βιβλίο.

Θα πάτε καλοκαιρινές διακοπές;

Μισό λεπτό να σου απαντήσω. Εγώ δε γνωρίζω τι σημαίνει διακοπές. Εγώ, ήξερα σεζόν. Δηλαδή αν δουλέψω το χειμώνα να μην εργαστώ το καλοκαίρι και τούμπλαλιν ή να δουλέψω όλο το χρόνο. Όταν υπάρχει δουλειά δεν υπάρχουν διακοπές. Πολλές φορές έβλεπα από μακριά τη θάλασσα και δε μπορούσα να την πλησιάσω, γιατί δεν πρέπει να είσαι στον ήλιο, να κουράζεσαι, να κλείνει η φωνή, να είσαι στη θάλασσα πολλές ώρες και να πας να δώσεις παράσταση. Από μακριά λοιπόν. Αυτό κάνει ένας επαγγελματίας.

Ο σύζυγος πώς τα αντιμετωπίζει όλα αυτά;

Με καρτερικότητα (γέλια) γιατί παρόλο που οι ηθοποιοί είμαστε σα μικρά παιδιά έχουμε πολλές δυσκολίες.

Ποιο είναι το μυστικό του γάμου σας;

Η κατανόηση, η αγάπη, ο σεβασμός, η συμπεριφορά και η συζήτηση.

Βάζετε όρια στη ζωή σας και στο πώς να σας συμπεριφέρονται;

Προφανώς… και πολύ τα βάζω (γέλια).

Τι ζώδιο είστε;

Είμαι κριός με ωροσκόπο ψάρι, αλλά έχω σελήνη στον σκορπιό. Τα κριάρια είναι ήρεμη δύναμη, της παρόρμησης αλλά δείχνουν αυτό που είναι πραγματικά. Ό,τι βλέπεις αυτό είμαι.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας ελάττωμα;

Εμπιστεύομαι εύκολα γιατί πιστεύω πολύ στους ανθρώπους και αυτό μου κάνει κακό όταν πέσω έξω. Πιστεύω το άκουσμα του συνομιλητή μου. Με καταθλίβει αν αποδείξει κάτι άλλο σε σχέση μ’ αυτό που είχα πιστέψει γιατί βασίζομαι σ’ αυτό που έχω ακούσει.

Το ένστικτό σας δε σάς βοηθάει;

Βεβαίως και με βοηθά. Υπάρχουν άνθρωποι που αμέσως τους αγκαλιάζεις και άλλους που κρατάς αποστάσεις.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για μετά τις 20 Ιουλίου. Πραγματικά απόλαυσα την όλη κουβέντα γιατί πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέρων άνθρωπο! Καλή επιτυχία κυρία Πολίτου. Εις το επανιδείν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments