Διεθνή

Η Μέση Ανατολή ξανά στις φλόγες – Με αίμα Παλαιστινίων τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Η Μέση Ανατολή ξανά στις φλόγες – Με αίμα Παλαιστινίων τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ έχει προκαλέσει μία νέα αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας - ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ βουτήχτηκαν στο αίμα, όπως όλα δείχνουν με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται εκ νέου μετά την απόφαση του Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία, κάτι που δείχνει πως αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγνωρίσει από τις 6 Δεκεμβρίου την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανακοινώνοντας πως θα μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ.

Η οργή τόσο στους κόλπους των Παλαιστινίων όσο και σε πολλές μουσουλμανικές χώρες έχει ξεχειλίσει με τα επεισόδια να είναι καθημερινά και τους ισραηλινούς στρατιώτες κυριολεκτικά να σκοτώνουν κάθε μέρα ανήμπορους παλαιστινίους. 

Μόνο σήμερα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας οι ισραηλινές δυνμάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 25 Παλαιστινίους, σύμφωνα με όσα δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τουλάχιστον 600 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, τουλάχιστον 35 από αυτούς από αληθινές σφαίρες. Αυτοί οι θάνατοι ανεβάζουν σε 61, σύμφωνα με το AFP, τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά αφότου ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις στις 30 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλές πρωτεύουσες παγκοσμίως. Πρόκειται για εξέλιξη που συμπίπτει με την 70ή επέτειο από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Η μετακίνηση της πρεσβείας, η οποία μέχρι τώρα ήταν εγκατεστημένη στο Τελ Αβίβ, σήμανε μονομερή ρήξη με την πολιτική που ασκούσε η αμερικανική διπλωματία επί δεκαετίες. Ταυτόχρονα αντίκειται προς τη διεθνή συναίνεση, κατά την οποία οι πρεσβείες δεν πρέπει να εγκατασταθούν στην Ιερουσαλήμ πριν υπάρξει διευθέτηση για το τελικό καθεστώς της πόλης κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων.

Αντίθετα, για τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον, η μετακίνηση της πρεσβείας όχι μόνο δεν υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία, αλλά την «κάνει ευκολότερη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Η μεγαλύτερη ομάδα της Ιερουσαλήμ μετονομάζεται για να τιμήσει τον Τραμπ! (pic)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments