Πολιτική

Επιμένει ο Σαμαράς στη μήνυση για τη Novartis

Επιμένει ο Σαμαράς στη μήνυση για τη Novartis
Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε η απόφαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να βάλει στο αρχείο τη μήνυση που είχε καταθέσει κατά του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και δικαστικών λειτουργών για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αντέδρασε καθώς νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι στο αρχείο τέθηκαν οι μηνύσεις που κατέθεσαν τον περασμένο Φεβρουάριο οι ελεγχόμενοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των παράνομων πληρωμών της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.

Πρόκειται για μηνύσεις που κατέθεσαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Κομισιόν, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη δήλωση του, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι επιμένει στη μήνυση του, καταγγέλλοντας τις ενέργειες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή:

« Το πρώτο που καταγγέλλω είναι ότι ο αντιεισαγγελέας Αγγελής δεν εξέτασε καθόλου την μήνυσή μας, δεν έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις, δεν μας ζήτησε να προσκομίσουμε κανένα πρόσθετο στοιχείο. Αυτές τις παραλείψεις τις θεωρώ αδιανόητες.

* Δεύτερον, υπογραμμίζω ότι στο μέρος της δικογραφίας που αφορά πολιτικά πρόσωπα που μηνύονται από μένα -τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Παπαγγελόπουλο- η υπόθεση έχει διαχωριστεί και πρέπει να εξεταστεί χωριστά από τη Βουλή. Δεν υπάγεται στην κρίση του αντιεισαγγελέα Αγγελή!

* Τρίτον, ακόμα και σε ό,τι αφορά το μέρος της μήνυσής μου εναντίον των δικαστικών λειτουργών Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που ο αντιεισαγγελέας Αγγελής "έθεσε στο αρχείο", ο ίδιος γνωρίζει ασφαλώς ότι οι μηνύσεις κατά δικαστικών, ακόμα κι όταν τίθενται στο αρχείο, μπορούν να ανασυρθούν. Όπως είχε ανασυρθεί παλαιότερα δική του μήνυση, όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου…».

Καταλήγοντας, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει: «Άρα επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου -και για τα πολιτικά πρόσωπα και για τους δικαστικούς λειτουργούς! Και προειδοποιώ ότι δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ. Απλώς, επιβαρύνεται η θέση όσων ενέχονται -και στην ίδια την υπόθεση, και στην απόπειρα συγκάλυψής της. Αντιλαμβάνομαι το φόβο της κυβέρνησης, η οποία θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από την διάταξη Αγγελή. Δικαίως φοβούνται. Και μάταια προσπαθούν να το αποφύγουν…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Novartis: Δέκα κάλπες την Παρασκευή στη Βουλή για το κλείσιμο της υπόθεσης

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι