Ελλάδα

Συλλαλητήρια για το Μακεδονικό – 21 συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα

Συλλαλητήρια για το Μακεδονικό – 21 συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα
Τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.

Η χώρα προετοιμάζεται πυρετωδώς για νέα συλλαλητήρια με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο όρος “Μακεδονία” πρέπει να προστατευτεί φωνάζουν οι διαδηλωτές, την ώρα που δήμαρχοι και μητροπολίτες καλούν το λαό να βγει στις πλατείες.

Που θα γίνουν 

Συγκεκριμένα, Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη,Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 21 πόλεις που μέχρι στιγμής θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια προκειμένου να δώσουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση σχετικά με το Μακεδονικό.

Πανέτοιμοι δηλώνουν και οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πατσίκα, μέλος της επιτροπής, τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Εκτός αυτού, έκανε γνωστό ότι η παράλληλη διεξαγωγή συγκεντρώσεων είναι ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο καθώς απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι πλέον δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές.

Ετοιμάζονται πούλμαν από παντού

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου ο κόσμος να δώσει το παρών στα σημεία των συγκεντρώσεων.

Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα επαναλάβει προς τους εντολοδόχους του την ξεκάθαρη βούλησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται. Η τρισχιλιόχρονη ιστορία της δεν παραγράφεται.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αγνοούν παντελώς τη φωνή των δύο εκατομμυρίων Ελλήνων που διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αγνοούν παντελώς τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διαφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο.

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που θα διαδηλώσουν στις κεντρικές πλατείες πόλεων της Μακεδονίας θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τη βούληση των πολλών. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναβρασμός για το Σκοπιανό – Ετοιμάζουν συλλαλητήρια σε 13 ελληνικές πόλεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments