Οικονομία

Επιστροφή φόρου 8 εκατομμυρίων ευρώ στον χρεωμένο Μαρινόπουλο

Επιστροφή φόρου 8 εκατομμυρίων ευρώ στον χρεωμένο Μαρινόπουλο
Η εφημερίδα Δημοκρατία αποκαλύπτει πως μέλη της οικογένειας κατάφεραν να αποκτήσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Πολλά ερωτήματα προκαλούν οι αποκαλύψεις για την οικογένεια Μαρινόπουλου, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως μετά την πτώχευση ετοιμάζεται να εισπράξει ένα τεράστιο ποσό από το Δημόσιο ως επιστροφή φόρου.

Τον Ιούνιο του 2016 η Μαρινόπουλος Α.Ε. έκανε αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα, με τα περισσότερα χρέη να μεταφέρονται στο νέο εταιρικό σχήμα με την επωνυμία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.

Και ενώ αυτές οι εξελίξεις έχουν αφήσει βαθύ το πλήγμα τους στην ελληνική αγορά, η εφημερίδα Δημοκρατία αποκαλύπτει πως η Μαρινόπουλος Α.Ε εξακολουθεί να υπάρχει και μάλιστα αναμένεται να εισπράξει από το Ελληνικό Δημόσιο επιστροφή φόρου περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ από παράβολα και προκαταβολές που είχαν δοθεί για πρόστιμα.

Αυτή η εξέλιξη που την αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία προκαλεί τεράστια ερωτήματα, καθώς πολλοί θα περίμεναν η επιστροφή αυτή από το Δημόσιο, κάποια χρήματα να καταλήξουν στον Σκλαβενίτη που ανέλαβε και πολλές από τις υποχρεώσεις της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Μάλιστα, άκρως εντυπωσιακό και ύποπτο είναι το γεγονός πως τα μέλη της οικογένειας έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και λογαριασμό σε μη συστημική τράπεζα της νότιας περιφέρειας της Ελλάδας, που διαθέτει και υποκατάστημα στην Αθήνα.

Οι αποκαλύψεις όμως της εφημερίδας δεν τελειώνουν εδώ μιας και επικαλούνται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τα δύο αδέλφια Μαρινόπουλος κάνουν ήδη συζητήσεις προκειµένου να αποκτήσουν µονάδα ζυµαρικών και τυροκοµίας, και µέσω αυτής της οδού να δραστηριοποιηθούν και πάλι στο λιανεµπόριο σε µορφή e-commerce.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments