Διεθνή

Brexit: Ενισχύει την αυστριακή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Brexit: Ενισχύει την αυστριακή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο
Το Brexit θα ενισχύσει την αυστριακή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μετά το Brexit, ο αριθμός των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να μειωθεί από τις 751 έως τώρα, σε 705, ωστόσο ο αριθμός των ευρωβουλευτών της Αυστρίας, η οποία, όπως αναφερόταν σήμερα στην Βιέννη, “υποεκπροσωπούνταν” σε σχέση με τον πληθυσμό της, πρόκειται να αυξηθεί από 18 σε 19.

Από το σύνολο των 73 βρετανικών εδρών, οι 46 θα κρατηθούν σε εφεδρεία για ενδεχόμενες μελλοντικές διευρύνσεις της ΕΕ, ενώ οι 27 θα κατανεμηθούν σε 14 χώρες-μέλη, μία εκ των οποίων είναι η Αυστρία.

Στη βάση της σχετικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε σήμερα, από πέντε επιπλέον έδρες θα λάβουν η Γαλλία και η Ισπανία, από τρεις η Ιταλία και η Ολλανδία, δύο η Ιρλανδία, ενώ από μία έδρα θα λάβουν οι: Αυστρία, Δανία, Εσθονία, Κροατία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και Φινλανδία.

Όπως τόνισε σήμερα στη Βιέννη η Έβελιν Ρέγκνερ, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, με τις ρυθμίσεις αυτές προκύπτει μία καλύτερη αναλογία πληθυσμού και ευρωβουλευτών και αποβαίνει δικαιότερη η κατανομή των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ίδια επισήμανε πως ενόψει της μεταρρύθμισης της εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει να υπάρξει έντονη υποστήριξη για να προστατευτεί το μοντέλο των επικεφαλής υποψηφίων απέναντι στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, και πως ήταν επιτυχείς οι προσπάθειες των ευρωβουλευτών και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να καταστούν οι Ευρωεκλογές μία πραγματική ευρωπαϊκή προσέλευση στις κάλπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τερέζα Μέι: Φέρνει νέα τροπολογία για το Brexit

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments