Πολιτισμός

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας
Πολιτιστική πρόταση από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη.

Για 7η συνεχή χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη συμμετέχει στην Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας “Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο” που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος(ΕΒΕ).

Πιο συγκεκριμένα από 20/6 έως 19/7 και από 5/9 έως7/9, τα παιδιά θα μετρήσουν και θα καταγράψουν δεδομένα από την καθημερινότητα τους, τη φύση, από τον κόσμο του παρελθόντος αλλά και από το σύγχρονο, ενώ θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους στο Διαδίκτυο.

Παιδιά και έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που μας περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και εν τέλει ερμηνεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη είναι μέλος του Δικτύου Δημοσιών και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της ΕΒΕ

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Στόχος μας είναι να ανοίξουμε όσα περισσότερα παράθυρα γίνεται στη φαντασία των παιδιών. Μέσω του συγκεκριμένουν προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους ικανότητες, να παίξουν με λέξεις,εικόνες και αριθμούς, να εκφράσουν συναισθήματα, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες βιωματικής γνώσης. Σ’αυτή την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, τα παιδιά θα γίνουν ντετέκτιβ, πειρατές, γεωπόνοι. Ακόμη θα παρατηρήσουν την πόλη και τους ανθρώπους της γνωρίζοντας καλύτερα και τον εαυτό τους ».

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια και δηλώσεις συμμετοχής στο link: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeRuEUcNSMHQez0-N…/viewform

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ Μπιχάκη 15 (Πνευματικό Κέντρο, 1ος όροφος) Τηλ. 210 4838374

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments