Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Φωτιά στον 4ο όμιλο – Πως προκρίνεται η Αργεντινή

Μουντιάλ 2018: Φωτιά στον 4ο όμιλο – Πως προκρίνεται η Αργεντινή
Αναλυτικά όλα τα σενάρια για τις ομάδες του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2018.

Η Νιγηρία με την νίκη της επί της Ισλανδίας στο Μουντιάλ έβαλε φωτιά στον 4ο όμιλο. Την ώρα δηλαδή που η Κροατία είναι με το ένα πόδι στους “16”, άλλες 3 ομάδες θα δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν την δεύτερη θέση που θα τους δώσει το μαγικό εισιτήριο για την συνέχεια του Μουντιάλ 2018.

Αναλυτικά τα σενάρια:

  • Η Κροατία (έξι βαθμοί, 5-0)

Μόνο με ένα θαύμα θα χάσει την πρώτη θέση. Πρέπει να ηττηθεί από την Ισλανδία την τελευταία αγωνιστική, να νικήσει η Νιγηρία την Αργεντινή και να καλυφθεί μια διαφορά ουσιαστικά έξι τερμάτων, καθώς έχει νικήσει τους Σούπερ Αετούς στο μεταξύ τους παιχνίδι. Για παράδειγμα, με τα αποτελέσματα Ισλανδία – Κροατία 3-0 & Νιγηρία – Αργεντινή 3-0 τερματίζει δεύτερη, αλλά… σοβαροί να είμαστε.

  • Η Νιγηρία (τρεις βαθμοί, 2-2)

προκρίνεται σε κάθε περίπτωση με νίκη επί της Αργεντινής και αποκλείεται με ήττα. Αν πάρει ισοπαλία και φτάσει τους τέσσερις βαθμούς, δεν θέλει νίκη της Ισλανδίας επί της Κροατίας με δύο ή περισσότερα γκολ, να σημειωθεί ωστόσο ότι σε «απόλυτη» ισοβαθμία (π.χ. στους 4 και οι δύο ομάδες με διαφορά τερμάτων 3-3 για την κάθε μία) υπερέχει των Σκανδιναβών.

  • Η Ισλανδία (ένας βαθμός, 1-3)

Αποκλείεται με ήττα ή ισοπαλία κόντρα στην αδιάφορη Κροατία, ωστόσο ούτε με νίκη είναι σίγουρη. Σε αυτό το ενδεχόμενο θα φτάσει τους 4 βαθμούς, δεν θέλει νίκη της Νιγηρίας επί της Αργεντινής και να την ευνοήσει η διαφορά τερμάτων στην ισοβαθμία, πρακτικά δηλαδή θέλει όχι μόνο «τρίποντο» επί της Χρβάτσκα αλλά και με όσα περισσότερα γκολ γίνεται.

  • Η Αργεντινή (ένας βαθμός, 1-4)

αποκλείεται με ισοπαλία ή ήττα στο παιχνίδι με την Νιγηρία, προκρίνεται αν νικήσει τους Αφρικανούς και η Κροατία κόψει βαθμούς από την Ισλανδία, αλλά και σε περίπτωση που οι δύο ομάδες του ομίλου που έχουν έναν πόντο αυτή την στιγμή τερματίσουν τελικά με 4 και την ευνοήσει η διαφορά τερμάτων, π.χ. Αργεντινή – Νιγηρία 2-0 και Ισλανδία – Κροατία 1-0.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments