Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Νιγηρία – Ισλανδία 2-0

Μουντιάλ 2018: Νιγηρία – Ισλανδία 2-0
Η Νιγηρία πήρε το τρίποντο στο Μουντιάλ απέναντι στην Ισλανδία με 2-0.

Με δύο τέρματα του Αχμέντ Μούσα στο δεύτερο ημίχρονο, η Νιγηρία επικράτησε με 2-0 της Ισλανδίας και κράτησε «ζωντανή» στο κόλπο της πρόκρισης την Αργεντινή στους “16” του Μουντιάλ.

Η Νιγηρία, στο 49′ άνοιξε το σκορ. Ο Αχμέντ Μούσα κατέβασε ωραία την μπάλα έπειτα από προσπάθεια του Βίκτορ Μόουζες από τα δεξιά και με ένα άπιαστο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Χάνες Χάλντορσον.

Το 2-0 έγινε και πάλι από τον Μούσα στο 75′. Με ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και όμορφο πλασέ έκανε 2 τα τέρματά του και έγινε ο πρώτος Αφρικανός μετά τον Ροζέ Μιλά το 1990 που σκοράρει δις σε δύο αγώνες Μουντιάλ.

Η καθοριστική φάση όχι μόνο για τον αγώνα του Βόλγκογκραντ αλλά και για την «οικονομία» του ομίλου, καθώς η διαφορά τερμάτων θα παίξει ρόλο, ήταν αυτή του 83ου λεπτού, όταν ο Γκίλφι Σίγκουρντσον εκτέλεσε αρκετά άσχημα το πέναλτι που κέρδισε ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον από τον Τάιρον Εμπούεχι και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

  • Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόβου (46′ Εμπουέχι), Εντιντί, Εκόνγκ, Μπαλόγκουν, Μούσα (85′ Ιγκάλο), Ετέμπο (90′ Ιβόμπι), Μίκελ, Μόουζες, Ιχεανάτσο, Ομερούο
  • Ισλανδία: (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάεβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον (65′ Ίνγκασον), Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον, Άρναρσον, Γκούναρσον (87′ Σκούλασον), Μάγκνιουσον, Γκίσλαρσον, Μπέντβαρσον (71′ Σιγκούρνταρσον)
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments