Αυτοκίνητο

Στην ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στοχεύει η Ε.Ε

Στην ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στοχεύει η Ε.Ε
Η Ε.Ε απαιτεί από τα κράτη-μέλη της να βελτιώσουν τις πληροφορίες που παρέχονται στους καταναλωτές, όταν έχουν όχημα που κινείται με εναλλακτικά καύσιμα.

Η οδηγία 2014/94 / ΕΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων απαιτεί από τα κράτη μέλη της Ε.Ε να βελτιώσουν τις πληροφορίες που παρέχονται στους καταναλωτές, όταν έχουν όχημα που κινείται με εναλλακτικά καύσιμα.

Μάλιστα σε καίρια σημεία του ανεφοδιασμού στο αυτοκίνητο όλων των νέων οχημάτων θα πρέπει να υπάρχουν σύμβολα ή αναγνωριστικά στοιχεία που να υποδεικνύουν τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων. Τα ίδια σύμβολα θα φέρουν και οι αντλίες καυσίμου.

Αυτά τα αναγνωριστικά θα πρέπει να έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο ορατά κατά την πορεία μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Έτσι, όταν οι πελάτες φθάνουν σε σταθμό πλήρωσης καυσίμων και ανοίγουν το καπάκι στο όχημά τους, ένας κοινός αναγνωριστικός κωδικός καυσίμου του νέου αυτοκινήτου τους θα είναι ορατός τόσο στο όχημα όσο και στην αντλία, δίνοντας οδηγίες για το καύσιμο το οποίο βάζουν και το οποίο θα πρέπει να είναι συμβατό για χρήση με το όχημά τους.

Προκειμένου να βοηθηθούν τόσο οι καταναλωτές όσο και οι φορείς που ασχολούνται με την πώληση των αυτοκινήτων, αλλά και οι σταθμοί πώλησης των καυσίμων, θα υπάρξουν μια σειρά από διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων που θα εξηγούν όλα τα σημεία, το σκοπό των αναγνωριστικών και των ετικετών, το σχεδιασμό τους, αλλά και σε ποια οχήματα θα εμφανίζονται.

Τα πρώτα φυλλάδια στην ΕΕ έχουν ήδη τυπωθεί και πολύ σύντομα θα έρθουν και στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments