Πολιτική

Το σχέδιο για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας – Πού θα ενταχθούν οι 34 δήμοι

Το σχέδιο για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας – Πού θα ενταχθούν οι 34 δήμοι
Το σπάσιμο της Β΄ Αθήνας ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαίο, καθώς είναι η μεγαλύερη εκλογική περιφέρεια.

Με τις βουλευτικές εκλογές να προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2019, όπως τουλάχιστον διαμηνύει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο ήδη σχεδιάζει τη λεγόμενη κατάτμηση της Β΄ Αθήνας, της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας, η οποία κυριολεκτικά είναι αχανής.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Πάνου Σκουρλέτη, η Β΄ Αθήνα θα σπάσει σε τρία κομμάτια, σε τρεις δηλαδή εκλογικές περιφέρειες, χωρίς όμως να χάνει ούτε μία έδρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Β΄ Αθήνας έχει 44 έδρες.

Το σχέδιο αναφέρει πως θα υπάρξουν τρεις τομείς, ο Νότιος Τομέας, ο Βόρειος και ο Δυτικός Τομέας και οι 44 έδρες θα μοιραστούν οι 18 στα νότια, οι 15 στα βόρεια και οι 11 στα δυτικά.

Στο Νότιο Τομέα με τις 18 έδρες θα υπαχθούν οι δήμοι:

Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Βύρωνας, Γλυφάδας, Δάφνη – Υμηττός, Καισαριανή, Ελληνικό -Αργυρούπολη, Ζωγράφος, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο – Ταύρος, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο.

Στον Βόρειο τομέα με τις 15 έδρες θα υπαχθούν οι δήμοι:

Αγία Παρασκευή, Αμαρουσίο, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Στον Δυτικό Τομέα με τις 11 έδρες θα υπαχθούν οι δήμοι:

Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Πέρα όμως από την κατάτμηση της Β΄Αθήνας, η οποία πραγματικά ήταν επιβεβλημένη, ο Πάνος Σκουρλέτης σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά σχεδιάζει να σπάσει στα δύο και την Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με το σχεδιασμό θα χωρίζεται σε Ανατολικό και Δυτικό Τομέα, αλλά εκεί θα υπάρξει μείωση των εδρών από 15 σε 14.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής θα υπαχθούν οι δήμοι:

Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Διονύσου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου – Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής θα υπαχθούν οι δήμοι:

Ασπρόπυργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων και Φυλής.

Το σχέδιο για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών στα τρία αναμένεται να έρθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments