Διεθνή

Τουρκία: Πρώην υποψήφιος της προεδρίας εκτιμά ότι η χώρα θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ

Τουρκία: Πρώην υποψήφιος της προεδρίας εκτιμά ότι η χώρα θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ
Πόσο κοντά μπορεί να είναι η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ;

Την άποψη ότι η Τουρκία θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από το ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο Ντογκού Περιντσέκ, ηγέτης του τουρκικού κόμματος Βατάν.

“Η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται μέλος του ΝΑΤΟ «με την πραγματική έννοια της λέξης”, σημειώνει ο ίδιος.

Ο πρώην υποψήφιος για την τουρκική προεδρία, τονίζει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρεί την Τουρκία εν δυνάμει στόχο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η “Νότια Κύπρος” κάνουν συστηματικά ασκήσεις που έχουν στόχο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό δείχνει ότι η Τουρκία δεν είναι πραγματικά μέλος του ΝΑΤΟ, όμως θεωρείται από τη συμμαχία ως εχθρός».

Μάλιστα, ο Περιντσέκ υποστηρίζει ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ είναι θέμα χρόνου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία, η Ουάσινγκτον είχε στείλει σχεδόν «πέντε χιλιάδες φορτηγά» γεμάτα πολεμοφόδια για τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις.

«Πιστεύω ότι αυτές οι απειλές εναντίον της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα λειτουργήσουν ως αφύπνιση για τη χώρα μας», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Sputnik.

Ο Περιντσέκ υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Τουρκία σταδιακά γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ. «Είναι πολύ σημαντικό. Η απόφαση να αγοράσει τους S-400 είναι σαφής ένδειξη ότι η Τουρκία ακολουθεί μια νέα αμυντική στρατηγική. Η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ είναι τελικά αναπόφευκτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments