Υγεία

Καρπούζι: Από ποιες ασθένειες μας προστατεύει

Καρπούζι: Από ποιες ασθένειες μας προστατεύει
Το καρπούζι πρέπει να αποκτήσει ισχυρή θέση στο καθημερινό μας διατροφολόγιο.

Το καρπούζι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα όλων, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα όμως, εκτός από την δροσερή και ευχάριστη γεύση του είναι και βασικός σύμμαχος για προστασία απέναντι σε συγκεκριμένες ασθένειες.

Αναλυτικά οι ασθένειες οι οποίες μας προστατεύει το καρπούζι:

  • Αρτηριακή πίεση

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Hypertension έδειξε ότι τα συμπληρώματα με εκχύλισμα από καρπούζι μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε παχύσαρκους μεσήλικες ενήλικες με προ-υπέρταση ή υπέρταση στο στάδιο-1.

  • Άσθμα

Ο κίνδυνος για την ανάπτυξη άσθματος είναι χαμηλότερος σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Μία από αυτές τις θρεπτικές ουσίες είναι η βιταμίνη C, που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά συμπεριλαμβανομένου του καρπουζιού.

  • Δέρμα

Το καρπούζι περιέχει βιταμίνη Α, μια θρεπτική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του σμήγματος (φυσικό έλαιο), που διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα. Η βιταμίνη Α είναι επίσης αναγκαία για την ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του δέρματος και των μαλλιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments