Πολιτική

Τσίπρας από ΣΒΒΕ: Τι είπε για φοροελαφρύνσεις και Σκοπιανό – Μπηχτές σε Μπακογιάννη

Τσίπρας από ΣΒΒΕ: Τι είπε για φοροελαφρύνσεις και Σκοπιανό – Μπηχτές σε Μπακογιάννη
Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τόσο τη συμφωνία για το Σκοπιανό, όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αρχικά ανέφερε: «Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ευαισθησίες των πολιτών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ», για να συνεχίσει: «Αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω πάνω σε αυτές τις ευαισθησίες, να γίνονται σκόπιμες παραποιήσεις και μια άθλια πολιτική προπαγάνδα πολιτικής και μικροκομματικής σκοπιμότητας που σε τελική ανάλυση υπονομεύει το εθνικό συμφέρον».

«Με τη συμφωνία αυτή, και χωρίς να παρεκκλίνουμε από την εθνική γραμμή, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί εδώ και παραπάνω από δυο δεκαετίες, αδράξαμε την ιστορική ευκαιρία να επιλύσουμε ένα ζήτημα που δυσχέραινε τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε πολλά επίπεδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Όσοι λοιπόν κατανοούν το ότι η Θεσσαλονίκη δε μπορεί ποτέ να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων χωρίς λύση στο Μακεδονικό, όσοι γνωρίζουν από κοντά τις θέσεις και των δυο πλευρών στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τα τελευταία 25 χρόνια, γνωρίζουν, και εσείς είστε μεταξύ αυτών που γνωρίζετε, ότι η συμφωνία είναι σε θετική κατεύθυνση, ότι καλύτερο έχει βρεθεί στα χέρια ελληνικής κυβέρνησης τα 25 αυτά χρόνια».

Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, για να σημειώσει ότι αυτό κατά βάθος το γνωρίζουν και όσοι επιχειρούν να ψαρέψουν στα θολά νερά του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας, μεταβάλλοντας τις απόψεις που είχαν εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Έρχονται στοχευμένες φοροελαφρύνσεις

«Για το φλέγον ζήτημα της φορολογίας που καταλαβαίνω πόσο σας απασχολεί, αφού αναφέρθηκε ειδικά και ο πρόεδρος, μπορώ σήμερα με σιγουριά να σας πω ότι υπάρχει, χάρη στην σημερινή αξιοπιστία των δημόσιων οικονομικών μας, ο οδικός χάρτης για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που θα ξεκινούν από τον προϋπολογισμό του 2019», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι όσο θα σταθεροποιείται η οικονομία σε υψηλούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τόσο περισσότερο θα δίνεται η δυνατότητα να προχωράμε σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

Μπηχτές στην Μπακογιάννη

«Η πατριδοκαπηλία δεν τρέφει μόνο το διχασμό. Αλλά είναι και εθνικά επικίνδυνη. Γιατί εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς άλλων δυνάμεων στην περιοχή. Σχεδιασμούς που στρέφονται ευθέως ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα.

Και θέλω να είμαι σαφής: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα στα ανατολικά της σύνορα. Με μια Τουρκία η οποία απομακρύνεται διαρκώς από μια πολιτική που σέβεται τους κανόνες της καλής γειτονίας και της συνεργασίας. Και έχει επανειλημμένα δείξει τις προθέσεις της, να διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της στα Βαλκάνια.

Ή μήπως δεν το ξέρουμε; Η Ελλάδα, λοιπόν, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσει να εργάζεται για να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με την Τουρκία, Αλλά, δεν πρόκειται να ανεχτεί προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», είπε ο πρωθυπουργός.

«Και δράττομαι της ευκαιρίας να πω, ότι σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους, αναίτια και χωρίς καμία κατηγορία, δύο Έλληνες στρατιωτικούς, είναι απαράδεκτο, ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου, χωρίς συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που αυτή έχει αποφασίσει να μην παραστεί.

Η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή. Ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα.

Η χώρα, θέλω να σας διαβεβαιώσω, έχει εθνική ηγεσία για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα με όρους ισότιμου συνομιλητή και όχι επαίτη. Με στόχο φυσικά όχι την ένταση, αλλά την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments