Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Βουλή Live: Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη»
Βουλή Live: Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη» | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Ιουλίου 2018, 22:27 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 00:03 13 Ιουλίου 2018, 0:03

Παρακολουθήστε live την ψηφοφορία στην Βουλή για το για το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη».

Η καθιέρωση του συστήματος της απλής αναλογικής στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ψηφίστηκε από 161 βουλευτές ενώ 11 καταψήφισαν τα δύο σχετικά άρθρα.

Η κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής υπερψηφίστηκαν από 241 βουλευτές έναντι 31 κατά. Μπλόκαρε το σύστημα

Το σύστημα στη Βουλή, για άλλη μια φορά δεν λειτούργησε σωστά και μπλόκαρε, με συνέπεια το προεδρείο να μην είναι βέβαιο για το τελικό αποτέλεσμα επί του νομοσχεδίου «Κλεισθένης».

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έγινε χάρη στην βιασύνη των βουλευτών να καταχωρίσουν άμεσα την ψήφο τους προκειμένου να αποχωρήσουν, είτε για τα σπίτια τους, είτε για να προλάβουν – όπως ειπώθηκε- αεροπλάνα για να μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Να σημειωθεί, ότι ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης παρακάλεσε τους βουλευτές να μην φύγουν μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι οι ψήφοι έχουν κατοχυρωθεί.

Στην αίθουσα πάντως της ολομέλειας κυριαρχεί ο «κακός χαμός», αφού αρκετοί έχουν βγει έξω, ενώ άλλοι είναι όρθιοι κάνοντας βόλτες στους διαδρόμους. Στην συνέχεια, ο Σπύρος Λυκούδης είπε χαριτολογώντας με αφορμή την μια ομαλή λειτουργία του συστήματος:

Μάλιστα όπως είπε χαριτολογώντας «σύστημα είναι αυτό τι να κάνουμε; Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε αντισυστημικοί;».

Να θυμίσουμε βέβαια, ότι πρόβλημα είχε προκύψει και πριν λίγες εβδομάδες ξανά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία με αποτέλεσμα ορισμένα άρθρα οι βουλευτές που δεν τα ψήφισαν να κληθούν να τα ψηφίσουν με το κανονικό παραδοσιακό τρόπο. Δείτε LIVE την ψηφοφορία:

Ετικέτες: 


2018