Διεθνή

Τραμπ σε Πούτιν: Θέλω “έκτακτη” σχέση με τη Ρωσία (live)

Τραμπ σε Πούτιν: Θέλω “έκτακτη” σχέση με τη Ρωσία (live)
Όσα δήλωσαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε σήμερα στο Ελσίνκι την ιστορική συνάντηση κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη» σχέση με τον Ρώσο ομόλογό του.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο της φινλανδικής πρωτεύουσας που έχει μακρά παράδοση φιλοξενίας συναντήσεων κορυφής Ανατολής-Δύσης.

«Χαίρομαι πολύ που σας συναντώ», «έχει έρθει ο καιρός να μιλήσουμε εις βάθος για τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Πούτιν, ενώ ο Τραμπ εξέφραζε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη σχέση». «Έλεγα, και είμαι σίγουρος ότι το έχετε ακούσει στη διάρκεια των χρόνων πως το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, δεν είναι κακό πράγμα», είπε ο Τραμπ καθισμένος δίπλα στον Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών.

Στο πρόγραμμα: μία συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο μόνο με τους διερμηνείς τους, ένα γεύμα εργασίας με τις ομάδες τους και μια κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο απρόβλεπτος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο εδώ και 18 μήνες, δηλώνει ότι ελπίδα του είναι να δημιουργήσει μια προσωπική σχέση με τον πρώην πράκτορα της KGB, που κρατά τα ηνία στη Ρωσία από το 2010.

Λίγο πριν από την πρώτη χειραψία, έδωσε τον τόνο με ένα tweet όπου απέδιδε τις κακές σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας σε… «βλακεία ετών εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών» και στο «κυνήγι μαγισσών» που έχει εξαπολύσει, όπως υποστηρίζει, το FBI που ερευνά ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το μήνυμα προκάλεσε την ικανοποίηση της Μόσχας. «Συμφωνούμε», ήταν η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Το Κρεμλίνο ελπίζει η σημερινή συνάντηση κορυφής Βλαντίμιρ Πούτιν-Ντόναλντ Τραμπ να αποτελέσει ένα μικρό βήμα για την αποκλιμάκωση της «κρίσης στη διμερή σχέση»

Η Μόσχα ελπίζει ότι η σημερινή συνάντηση κορυφής του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του ομολόγου του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επιτρέψει στα δύο μέρη να κάνουν ένα βήμα για να απομακρυνθούν από την τρέχουσα κρίση στις διμερείς σχέσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

«Αυτό είναι που ελπίζουμε πραγματικά, ότι η συνάντηση αυτή θα μας επιτρέψει να κάνουμε τουλάχιστον ένα μικρό βήμα μακριά από την κρίση με την οποία έχουν έλθει αντιμέτωπες οι διμερείς σχέσεις μας», ανέφερε ο Πεσκόφ.

Πούτιν και Τραμπ συναντώνται σήμερα στο Ελσίνκι προκειμένου να συζητήσουν για τη διμερή σχέση και διεθνή ζητήματα.

Ντ. Τραμπ: Καλό πράγμα το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη» σχέση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της ιστορικής συνάντησης κορυφής στο Ελσίνκι.

«Νομίζω πως θα έχουμε στο τέλος μια έκτακτη σχέση (…) Το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, δεν είναι κακό πράγμα», είπε καθισμένος πλάι στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Πούτιν: Είναι καιρός να συζητήσουμε τις σχέσεις μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την έναρξη της συνάντησης κορυφής στο Ελσίνκι ότι είναι καιρός να μιλήσουν για τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι θα πρέπει να συζητήσουν δύσκολα πολυεθνικά θέματα.

«Υπάρχουν αρκετά από αυτά για να αρχίσουμε να τους δίνουμε προσοχή» είπε, καθισμένος δίπλα στον Τραμπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments