Ειδήσεις

Η Νέα Δημοκρατία ζητά ενημέρωση στη Βουλή για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Η Νέα Δημοκρατία ζητά ενημέρωση στη Βουλή για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών
Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση πως για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αρκείται σε διαρροές.

Κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για τη διαχείρηση της υπόθεσης με τους Ρώσους διπλωμάτες, ασκεί η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως είναι αυτονόητο ότι κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, αυστηρά και αποφασιστικά.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τονίζεται ότι αυτό, προφανώς, ισχύει και για την περίπτωση των Ρώσων διπλωματών, εφόσον προέκυψαν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάμειξή τους σε παράνομες δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας.

«Είναι, ωστόσο, απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές και η μόνη πληροφόρηση που έχουν οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να προκύπτει από πληροφορίες των ΜΜΕ και απροσδιόριστες πηγές.

Η ΝΔ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή.

Πόσο μάλλον όταν ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν μέχρι πρότινος προνομιακές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τουλάχιστον κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες η συσχέτιση της παράνομης δράσης των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ. Ακόμη πιο φαιδρό είναι να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε Eπίσης

Β. Κικίλιας για Σκοπιανό: «Πανηγύρια γίνονται μόνο στα Σκόπια και όχι στις ελληνικές πόλεις»

Σπυράκη: Η ΝΔ ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά

Tα αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα στην αντεπίθεση

ΝΔ: Νέα ανακοίνωση για την υπόθεση που αφορά τον αδερφό του Αλέξη Τσίπρα