Διεθνή

Ο Πομπέο θα καταθέσει στη Γερουσία για τις συναντήσεις Τραμπ με Κιμ και Πούτιν

Ο Πομπέο θα καταθέσει στη Γερουσία για τις συναντήσεις Τραμπ με Κιμ και Πούτιν
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο θα έχει ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο θα έχει ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το “ Politico.”

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ακρόασης θα βρεθούν δύο συναντήσεις με ξένους ηγέτες, που είχε το πρόσφατο χρονικό διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η ακρόαση του Πομπέο θα είναι δημόσια και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 25ης Ιουλίου, ενώ ο ίδιος θα κληθεί ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις για τις συναντήσεις του Τραμπ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να λάβουν ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο πρόβλημα με την Βόρεια Κορέα.

Παράλληλα, έχουν απαιτήσει από τους Ρεπουμπλικάνους να καλέσουν τον Πομπέο, προκειμένου να συζητήσουν και την κατάσταση που διαμορφώνεται με την Ρωσία. Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο, η οποία και προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Στην συνέντευξη αυτή, ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε την άποψη Πούτιν σχετικά με την μη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, αφήνοντας εκτεθειμένες τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την συνέντευξη αυτή, αλλά και την γενικότερη στάση του, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, χωρίς όμως, κατά την άποψή του, η ανάμειξη αυτή να έχει επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Κόρκερ άσκησε προσωπικές πιέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου ο Πομπέο να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής, σύμφωνα με πηγή που έχει λάβει γνώση για τις συνομιλίες που προηγήθηκαν της εξέλιξης αυτής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments