Οικονομία

Τον όρο “Μακεδονικό” πρέπει να κατοχυρώσουν 4.000 εταιρίες

Τον όρο “Μακεδονικό” πρέπει να κατοχυρώσουν 4.000 εταιρίες
Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονικό» είτε στην ονομασία είτε στα προϊόντα τους ανέρχονται στις 4.000.

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονικό» είτε στην ονομασία είτε στα προϊόντα τους ανέρχονται στις 4.000 και πρέπει να προλάβουν να τον κατοχυρώσουν στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την ονομασία με την πΓΔΜ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης έκανε αυτή την επισήμανση και τόνισε για άλλη μια φορά ότι το ονοματολογικό έπρεπε να λυθεί και να μην χρονίζει.

Ο κ. Σαββάκης δήλωσε επίσης, πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα και στη συνέχεια πρόσθεσε, ότι μέχρι πριν από λίγο καμία ελληνική επιχείρηση δεν είχε κατοχυρώσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization – WIPO) το προϊόν του ως «Μακεδονικό», σε αντίθεση με δύο επιχειρήσεις από την πΓΔΜ.

Για την κατοχύρωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το κόστος μαζί με την αμοιβή του νομικού συμβούλου φθάνει τα 2.000 ευρώ, ενώ στον Παγκόσμιο Οργανισμό φθάνει τα 8.000 ευρώ ανά προϊόν.

Η ΣΒΒΕ προσφέρει την απαραίτητη νομική και διαδικαστική υποστήριξη σε οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας κατοχύρωσης εμπορικού σήματος που περιέχει τον όρο «Μακεδονία», για να υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Σαββάκης σημείωσε ότι ήταν πάγιο αίτημα του Συνδέσμου εδώ και χρόνια καθώς υπάρχει κενό εκπροσώπησης της ελληνικής μεταποίησης προσθέτοντας ότι σχεδόν το μισό της ελληνικής βιομηχανικής δρατηριότητας προέρχεται από επιχειρήσεις του «βορειοελλαδικού τόξου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments