Πολιτική

Δούρου: Έγινε επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Essex

Δούρου: Έγινε επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Essex
Η Ρένα Δούρου μίλησε σήμερα στην ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό πανεπιστήμιο.

Το αποτύπωμα της τρέχουσας κρίσης και το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον με όρους κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, περιέγραψε στο πλαίσιο της τελετής αναγόρευσής της σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Essex, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στο πλαίσιο της ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί στο βρετανικό πανεπιστήμιο, η Ρένα Δούρου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στον εμπλουτισμό των γνωστικών εφοδίων, που της προσέφερε το Πανεπιστήμιο και παράλληλα να περιγράψει το αποτύπωμα της κρίσης που διέρχεται η Ενωμένη Ευρώπη καταθέτοντας σκέψεις για το το είδος των παρεμβάσεων που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την προώθηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

«Δεν πρόκειται για προσωπική, αλλά για συλλογική τιμή. Οφείλεται στο πανεπιστήμιο του Essex, που μου προσέφερε τα κατάλληλα εργαλεία για την κατανόηση και την ανάλυση της παρούσας κρίσιμης χρονικής συγκυρίας στην Ευρώπη γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα», παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Αναφερόμενη στον καθηγητή της Ερνέστο Λακλάου ο οποίος διηύθυνε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ‘Ιδεολογία και Ανάλυση Λόγου, επισήμανε ότι «η ιδεολογική και εμπεριστατωμένη ανάλυσή του αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της χειραφέτησης άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι και ενεργώ».

Διαβάστε Eπίσης

Καμμένος: Εγκαινίασε μουσείο για την επιχείρηση «Νίκη» στην Κύπρο (pics)

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά στο Μαξίμου

Κοτζιάς: Εκτάκτως στο Μαξίμου μετά την ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ

Η Αθήνα «αδειάζει τη Μόσχα» – Ο Λαβρόφ ήθελε να έρθει – Δεν τον καλέσαμε εμείς

Περισσότερα