Διεθνή

Ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο – Μία νεκρή, 13 τραυματίες (pics&vids)

Ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο – Μία νεκρή, 13 τραυματίες (pics&vids)
Τρόμος στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο. Μαυροφορεμένος άντρας άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Πληροφορίες για μία νεκρή γυναίκα, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης. Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης, ακούστηκαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί.

Ενοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταδίδουν καναδικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί, υπάρχει μία γυναίκα νεκρή, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης

Η επίθεση του «μαυροφορεμένου άντρα» (όπως τον περιγράφουν τοπικά ΜΜΕ ξεκίνησε λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία του Τορόντο ανέφερε λίγο αργότερα ότι ο δράστης είναι νεκρός.

Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και εκφράζονται φόβοι για νεκρούς, σύμφωνα με τραυματιοφορείς. Ειδικότερα, τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εννέα τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι.

Στο Twitter κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία του μαυροφορεμένου δράστη proti-foto

Οκτώ από τα θύματα έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της καναδικής μεγαλούπολης, ενώ η ανήλικη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο παίδων και η κατάσταση της υγείας της παραμένει άγνωστη.

Στην ελληνική συνοικία έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά, που διερευνούν την επίθεση, τα κίνητρα της οποίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κον, έναν Καναδό ρεπόρτερ που ήταν παρών στην επίθεση, ο ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Ντάνφορντ. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και πυροβολώντας αρκετά τετράγωνα παρακάτω, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως άκουσαν ως και 25 πυροβολισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι τώρα σε πόσο σοβαρή κατάσταση είναι οι τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της καναδικής μητρόπολης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments