Πολιτική

Έρχεται ανασχηματισμός πριν τη ΔΕΘ – Ποιοι υπουργοί θα μετακινηθούν

Έρχεται ανασχηματισμός πριν τη ΔΕΘ – Ποιοι υπουργοί θα μετακινηθούν
Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης σκέφτεται να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να σηματοδοτήσει την είσοδο της χώρας στη νέα «μεταμνημονιακή περίοδο», αλλά και να ανανεώσει το υπουργικό του συμβούλιο, καθώς η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός, θα είναι διορθωτικός, δηλαδή δεν θα γίνουν αλλαγές σε κορυφαία υπουργεία, εκτός και αν κάποιος από τους υπουργούς θέλει να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα οι τρεις υπουργοί – κλειδιά, θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μετακινηθεί μόνον εάν το επιθυμεί ο ίδιος.

Ο Πάνος Καμμένος, επίσης, αναμένεται να παραμείνει στη θέση του, διότι οποιαδήποτε άλλη υπουργική καρέκλα θα θεωρείτο υποβάθμιση.

Ο Νίκος Κοτζιάς δεν αναμένεται να μετακινηθεί, προκειμένου να διαχειριστεί τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία αλλά και το νέο μέτωπο που έχει ανοίξει με την Ρωσία.

Επικείμενες φοροελαφρύνσεις

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αναμένεται να επιχειρήσει να κάνει άνοιγμα στη μεσαία τάξη μέσω φοροελαφρύνσεων ή μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών. Απομακρύνεται ωστόσο οποιαδήποτε σκέψη για μείωση του ΦΠΑ ή του ΕΝΦΙΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments