Ελλάδα

Πρόεδρος πυροσβεστών: Ο Νίκος Τόσκας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί

Πρόεδρος πυροσβεστών: Ο Νίκος Τόσκας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί
Ο Νίκος Τόσκας έπρεπε να είχε παραιτηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, τονίζοντας παράλληλα πως τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έπρεπε να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγγνώμη.

Ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Δημήτρης Σταθόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την εκκένωση των περιοχών στο Μάτι την ώρα της καταστροφής.

«Δυστυχώς ήταν τέτοια η ένταση της φωτιάς, και δασική και αστική και διασώσεις. Τι να πρωτοέκαναν οι Πυροσβέστες όταν ταυτόχρονα έσβηναν τη φωτιά, τρέχαν τα παιδάκια και τα έβαζαν μέσα στα πυροσβεστικά γιατί καιγόντουσαν στις πλάτες τους από τη φωτιά. Ολα αυτά θα τα δεχτώ. Και τις αιτιάσεις ότι πράγματι ήταν ακραίες οι καιρικές συνθήκες. Πράγματι σε κάθε ενέργεια γίνονται και λάθη. Μπορεί να προκαλούσαμε και πιο πολλά θύματα και τους βάζαμε μέσα σε λεωφορεία και τους έπιανε φωτιά πιο κάτω. Αυτά όμως είναι εικασίες. Θα τα δεχόμουν όλα αυτά αν στην συνέντευξη, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής – που είναι ένας αξιόλογος ανθρωπος και δεν είναι ευκαιριακός – και ο Υπουργός μας ζητούσαν κάθε πέντε λεπτά συγγνώμη και είχαν σκυμένο το κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά.

«Εντολή εκκένωσης δεν μπορώ να σας πως εγώ γιατί δεν δόθηκε, καθώς δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Εμείς ως Πυροσβεστική εισηγούμεθα να γίνει εκκένωση. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση. Πρόκειται για τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιμγμή στο Σώμα. Τους ξέρουμε, του εμπιστευόμαστε πλήρως», σχολίασε ο κ. Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο υπάρχουν αποδείξεις ότι δόθηκε άμεσα εντολή για εκκένωση των εγκαταστάσεων του Λύρειου Ιδρύματος και των κατασκηνώσεων.

Αν είχε γίνει εκκένωση θα είχαμε πολύ λιγότερα θύματα, εκτίμησε στο σταθμό μας ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κώστας Συνολάκης.

Η εκκένωση θα ήταν πρακτικά πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, με δεδομένη την ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση της Πέμπτης, υποστηρίζοντας πως στην πράξη είναι αδύνατο να εκκενωθεί πυκνοκατοικημένος οικισμός σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments